ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:27:04π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
12
Ιουνίου

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κουτσούμπας

Κατηγορία Πολιτική

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της αποψινής ομιλίας του στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Αιχμή του δόρατος, η κυβερνητική διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η επιχειρούμενη ανάδειξης της χώρας σε παγκόσμιο κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή και η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

 

Έκανε λόγο για «δήθεν εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξόδου της χώρας από την κρίση», υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση γενικά για το χρέος είναι αντικείμενο διαμάχης και ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αλλά και ανάμεσα σε κράτη- μέλη της Ευρωζώνης που διεκδικούν ανάλογες διευθετήσεις για τις υπερχρεωμένες δικές τους οικονομίες». Αμφισβήτησε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα βρίσκεται «σε ένα μομέντουμ ανάκαμψης» σημειώνοντας πως «η πραγματική εικόνα στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται με τη σταθερή, μεγάλη μείωση μισθών και μεγάλη αύξηση της υποαπασχόλησης».

 

Υποστήριξε ότι στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης για τη «δήθεν ανάδειξη της χώρας σε παγκόσμιο κόμβο, εμπορίου, μεταφορών, ενέργειας, τουρισμού, για την ευρύτερη περιοχή», δεν είναι τίποτα άλλο από την «εμπλοκή της ακόμα πιο ενεργά και με ρόλο στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή», εκτιμώντας πως πρόκειται για ανταγωνισμούς που «βάζουν φωτιά στην περιοχή μας… που όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ειρήνης αλλά σπρώχνει τον λαό στο μάτι του κυκλώνα».

 

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάθεση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, των νέων τροπολογιών για το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων για τη β΄ αξιολόγηση, σε νομοσχέδιο για την αλιεία.

 

Ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε, εξάλλου, πως «η Θράκη, τα νησιά μας ολόκληρο το Αιγαίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές, πότε η ανοιχτή αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, πότε οι χάρτες με τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου, πότε οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, είμαστε σε μια φάση όπου η αστική τάξη της Τουρκίας αφού φρόντισε με τη συνευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να γκριζάρει το μισό Αιγαίο, με προκλητικό τρόπο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας, απειλεί μάλιστα με πόλεμο σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η συνθήκη από τη χώρα μας».

 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις πρόσφατες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων «μία ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση προσφέρει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών», ενώ έκανε λόγο και για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς «η ελληνική άρχουσα τάξη μέσω της κυβέρνησης πουλάει τη μεγάλη ιδέα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

 

Αναφέρθηκε στον «εθνικό θρησκευτικό παροξυσμό και του Ερντογάν και άλλων πολιτικών της Τουρκίας που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, τα ζητήματα των μειονοτήτων, τη μουσουλμανική θρησκεία, προβάλλοντας μία νεοοθωμανική στρατηγική», τονίζοντας πως «δεν μπορεί να είναι απάντηση ο εθνικισμός απ' την απέναντι πλευρά του Αιγαίου».

 

Κάλεσε το σύνολο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους: «Διεκδικείστε όπως έκαναν πολλοί στρατιώτες πριν από σας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, το δικαίωμα να ενημερώνεστε και να λέτε με θάρρος τη γνώμη σας… Οργανώστε και διεκδικείστε τα δικαιώματά σας μέσα από τις ενώσεις στρατιωτικών… Σταθείτε με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη σεναρίων και προβλέψεων «ώστε τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να εκπαιδεύονται και για την καταστολή μάλιστα των αγώνων του λαού».

 

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «τον λαϊκό κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει τώρα το βήμα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Να συζητήσουμε το πώς θα αλλάξει ρότα ο τόπος, πώς θα ξεφύγουμε απ' την κρίση σε όφελος του λαού» υπογραμμίζοντας ότι «δεν αλλάζει η κυβέρνηση με μια οργή, με μια δυσαρέσκεια».

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 284 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα