×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Ιουνίου

«Είμαι ναζί και φασίστας, όχι δολοφόνος…»

Κατηγορία Πολιτική

Ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, μιλάει για το κόμμα του Μιχαλολιάκου

 

Ιδιαιτέρως σημαντική και κρίσιμη κρίνεται από αστυνομικούς και δικαστικούς κύκλους η κατάθεση του Ηλία Σταύρου στις ανακριτικές αρχές.

 

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Νομή Ημαθίας, προσήλθε αυτοβούλως και αιφνιδίως στις ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για το φασιστικό μόρφωμα, αλλά και στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο.

 

Επίσης παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο ώστε να γίνει άρση απορρήτου και να ελεγχθούν τα μυνήματα που έχει λάβει από τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όλα όσα προσκομίστηκαν από τον Σταύρου θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν αρμοδίως.

 

Ο Μιχαλολιάκος γνωρίζει για τη δράση των μελών

Ωστόσο, ήδη όσα κατέθεσε ενώπιον του ανακριτριών είναι κόλαφος για το Νίκο Μιχαλολιάκο λέγοντας ότι «ο αρχηγός έχει εποπτεία και γνώση τω δράσεων των μελών». Έχει πλήρη εποπτεία υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απολύτως πιστοί στον αρχηγό και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι πέρα από τις εντολές του, όχι λόγω φόβου αλλά λόγω της απόλυτης πίστης τους.

 

Η αξιοπιστία του νέου μάρτυρα φαίνεται και από το γεγονός ότι μίλησε μόνο για όσα είδε με τα μάτια του και όχι για όσα είχε ακούσει. Χαρακτηριστική σύμφωνα με το «Έθνος» είναι η μαρτυρία του για την πρωτοφανή επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2013 σε συνδικαλιστή του ΚΚΕ που περνάει με το αυτοκίνητό του έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην Ανάβυσσο, τολμώντας να ακούει… Μίκη Θεοδωράκη. Ο Σταύρου, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες παρών όταν 10 χρυσαυγίτες κυνήγησαν, περικύκλωσαν και τελικά επιτέθηκαν στο θύμα. Στην ανακρίτρια κατέθεσε ότι «η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών της ΧΑ.»

 

Για την εγκληματική δράση του μορφώματος κατέθεσε και για άλλη μία επίθεση που ήταν παρών και κατά την οποία τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη.

 

«Εγώ θα καταθέσω ως ναζί και φασίστας γιατί αυτό ήμουν. Δεν είμαι δολοφόνος όμως» φέρεται να είπε στους οικείους του το «βαθύ λαρύγγι» της ΧΑ, που βάζει φωτιά στην ανακριτική διαδικασία και προσθέτει νέα επιβαρυντικά στοιχεία.
«Η ΧΑ αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και των αρχών του εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα τη δημιουργία ενός εθνικοσοσιαλιστυικού κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία» λέει χωρίς περιστροφές ο μάρτυρας.

 

«Διαρροές» στην ιστοσελίδα της οργάνωσης

Ενδεικτικό του πανικού που προκάλεσε η κατάθεση Σταύρου στους πρώην συναγωνιστές του, ήταν η ανακοίνωση που ανάρτησαν στη επίσημη ιστοσελίδα τους. Κι ενώ το όνομά του δε είχε δημοσιοποιηθεί, οι χρυσαυγίτες, κατά την προσφιλή τακτική τους, δημοσίευσαν τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του κάνοντας συνηδειτά δικογραφικού υλικού.


Όμως δεν έμειναν στη στοχοποίησή του αλλά προχώρησαν και τον έβγαλαν τρελό που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. «Θα με βγάλουν τρελό μόλις γίνει γνωστή η κατάθεσή μου Το ίδιο είχαν κάνει και με τον Περίανδρο, τον Ζαφειρόπουλο και τους άλλους» είχε πριν καιρό στο περιβάλλον του.

 

Βέβαια κάθε άλλο παρά τρελός είναι Ηλίας Σταύρου ι οποίος δεν θέλησε να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και υπέγραψε με το ονοματεπώνυμό του την κατάθεση.

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)