ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:35:56μ.μ.
11
Φεβρουαρίου

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι μήνες των εκλογών

Κατηγορία Πολιτική

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

 

Πολλά είναι τα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών αλλά προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά αν οι εκλογές της απλής αναλογικής θα διεξαχθούν τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

 

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, θεωρούν ότι σε ένα μεγάλο βαθμό έχει παγιωθεί το θετικό κλίμα υπέρ της, γεγονός που αποτυπώνεται και στο σύνολο των δημοσκοπήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης.


Το προγραμματισμένο νομοθετικό έργο δεν έχει τελειώσει ενώ σχεδιάζονται και άλλα νομοσχέδια, με κοινωνικό πρόσημο, τα οπότε θα έρθουν σύντομα στη Βουλή. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον πόσο ακόμα θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες. Όπως έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν θα γίνει ταμείο, ειδικά μπροστά στην κάλπη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να λογοδοτήσει γιατί δεν ψήφισε νομοθετήματα, τα οποία μόνο προς όφελος των πολιτών είναι.

 

Και μπορεί να μην αποτελεί αποκάλυψη ότι ο Απρίλιος (9) και ο Μάιος (14 ή 21) είναι οι επικρατέστεροι μήνες που θα στηθούν οι κάλπες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr μια από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις θα γίνει σίγουρα τον Μάιο. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν θα είναι αυτή της απλής αναλογικής ή της ενισχυμένης.

 

Μήνυμα στήριξης των πολιτών


Εκτός από το μπαράζ νομοθετημάτων που έρχονται στη Βουλή έως τις εκλογές, εφαρμόζεται ήδη ένα νέο πακέτο μέτρων καθώς έχει ψηφιστεί η τροπολογία για την προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης και το μισθολογικό των ενστόλων.

 

Έπεται η ρύθμιση για την εφάπαξ ενίσχυση περίπου 150.000 συνταξιούχων που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά και η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού 650.000 εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

 

Επίσης, λίγο πριν το Πάσχα αναμένεται να δοθεί μια νέα επιταγή ακρίβειας στους ευάλωτους.

 

Οι επαφές για τα εξοπλιστικά


Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία και όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία με την κλιμάκωση της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας η πολιτική αυτή δικαιώθηκε.

 

Το θέμα των εξοπλισμών τέθηκε και στις επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά το θέμα με την προμήθεια των κορβετών που αποτελεί και το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα και παρότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση, για το ποια χώρα θα επιλεγεί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου τα ναυπηγεία στη Λοριάν, εκεί δηλαδή που κατασκευάζονται οι ελληνικές Belhara προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την πρόοδο των εργασιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 51 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα