ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:14:58μ.μ.
22
Φεβρουαρίου

Εκλογές 2023 – Κώστας Καραμανλής: Γιατί επέλεξε τώρα να αποσυρθεί

Κατηγορία Πολιτική

«Η απόφαση δεν ξάφνιασε πολλούς εντός της Νέας Δημοκρατίας»

Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί 34 χρόνια βουλευτής, ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πέντε χρόνια πρωθυπουργός της χώρας.

 

Την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές σχολίασε ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής. «Η απόφαση δεν ξάφνιασε πολλούς εντός της ΝΔ», όπως σημείωσε ο κ. Τρουπής ενώ συμπλήρωσε ότι ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι θα αποχωρήσει. Ίσως να το σκεφτόταν ήδη από τις παραμονές της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, το 2019.

 

Η απάντηση στο γιατί αποχωρεί τώρα ο κ. Καραμανλής πιθανόν να κρύβεται πίσω από τις συνομιλίες του κατά καιρούς με οικεία του πρόσωπα. Ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι νικητής των εκλογών 2023.

 

Το 2019, η σκέψη της αποχώρησής του θα μπορούσε να παρερμηνευθεί από κάποιους ως εμπόδιο στην τότε προσπάθεια της ΝΔ για εκλογική νίκη. Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με τους συνομιλητές του, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

Αυτοί που γνωρίζουν τον κ. Καραρμανλή, ξέρουν καλά αυτό που συνήθιζε να λέει: «Ο κάθε πολιτικός πρέπει να παίρνει μόνος του την απόφαση να τερματίζει τον κύκλο του στην πολιτική».

 

Ύστερα από τη συνομιλία του κ. Καραμανλή με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, τη στιγμή την δημοσιοποίησης της απόφασης χθες, παρών ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ένδειξη ότι η εν λόγω ανακοίνωση δεν αποτελούσε έκπληξη.

 

 

 

https://www.ertnews.gr/

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 56 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα