×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Σεπτεμβρίου

Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά - Ερντογάν

Κατηγορία Πολιτική

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

 

Στο μεταξύ, ο νέος ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, πρόκειται να έχει σήμερα τις πρώτες, χωριστές συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, ο κ. Έιντε δεν θα έχει κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, αλλά ενδεχομένως να επισκεφθεί και δεύτερη φορά το νησί, πριν οι Αναστασιάδης και Έρογλου αναχωρήσουν για τη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει την 69η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ο κ. Έρογλου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, επιδιώκει να έχει συναντήσεις στο περιθώριο των εργασιών της ΓΣ. Και οι δυο τους, κατά την παρουσία τους στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, θα έχουν χωριστές συναντήσεις με το Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.

 


πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)