ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:51:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
28
Αυγούστου

Συνθήκες πολιτικής σύγκρουσης διαμορφώνονται στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τους ξεχωριστούς εορτασμούς για την επέτειο ίδρυσης του κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διοργανώνει ξεχωριστή εκδήλωση τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και δεν θα παραστεί στην επίσημη τελετή που θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου εξηγούν ότι την επόμενη Τετάρτη, ημερομηνία της επίσημης επετείου «γενεθλίων» του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Λονδίνο όπου αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει την ομιλία του στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Μάιο και θεωρούν δικαιολογημένη την απουσία του από την επίσημο εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να κινητοποιήσει όσα περισσότερα στελέχη του κόμματος μπορεί για την εκδήλωση της επόμενης Τετάρτης. Εκτός του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν θα παραστεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσκαλέσει στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη και τον Κώστα Σημίτη ο οποίος δεν έχει απαντήσει αν θα παραβρεθεί.

 

Οι παράλληλες, ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος δημιουργούν συνθήκες τελικής μονομαχίας και οριστικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Οι δύο άνδρες έχουν επιλέξει τον χώρο του Ζαππείου για τον εορτασμό της «3ης Σεπτέμβρη» ο οποίος, ήδη αρνητικά φορτισμένος από γεγονότα του παρελθόντος,  απειλεί να βυθίσει και πάλι το κόμμα σε ανεξέλεγκτη εσωτερική περιδίνηση. Από την 1η μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου δύο αίθουσες του Μεγάρου θα φιλοξενήσουν την έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο του ιστορικού κτηρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του επίσημου ΠΑΣΟΚ με ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Για την ώρα πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένος να «απαντήσει» στην «αντεκδήλωση» του κ. Παπανδρέου διατηρώντας χαμηλούς τόνους και εμμένοντας στον βασικό στόχο για την ανασυγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης». Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για ορισμένα στελέχη του κόμματος.  Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου που άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι διάφορα στελέχη επιχειρούν με «φιέστες» να «να ανακόψουν την πορεία της δημοκρατικής παράταξης». Σε κάθε περίπτωση στην Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να «ξορκίσουν» κάθε ενδεχόμενο νέας εσωτερικής σύγκρουσης και ξεκαθαρίζουν ότι «οι εκδηλώσεις δεν θα πάρουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα» τουλάχιστον από την δική τους την πλευρά. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, εντάσσεται στις ευρύτερες εκδηλώσεις που γίνονται για την ανάδειξη της πορείας του κόμματος.

 

Η νέα διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη

 

Πέραν αυτών, στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρουν ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ιστορικής αξίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο επανακαθορισμός του ρόλου που πρέπει να έχει στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την χώρα.  Οι ίδιοι σημειώνουν ότι θα παρουσιαστεί η «νέα διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη»  και ο βαρύνοντας ρόλος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.  Με ανάλογο ύφος θα εμφανιστεί το κόμμα και στην ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης ως πρόταση για την οριστική έξοδο από την κρίση με την παράλληλη δημιουργία ενός προοδευτικού αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου.

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα