ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:00:17μ.μ.
23
Μαρτίου

Έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τους «εξαφανισμένους» από τα ΜΜΕ υπουργούς και βουλευτές

Κατηγορία Πολιτική

Μετά την τραγωδία των Τεμπών ελάχιστα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου εμφανίζονται δημόσια προκειμένου να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο

Το μακρινό 1966 ο τέως πρωθυπουργός Ηλίας Τσιριμώκος απευθυνόμενος στον Γεώργιο Γρίβα, σημαίνων στέλεχος του αντιαποικιοκρατικού αγώνα των Κυπρίων, που εκλογικά είχε αποτύχει, χρησιμοποίησε μια φράση που έμεινε στην ιστορία. «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος». Όσο δεν εμφανιζόταν να μιλήσει δημοσίως για τα πολιτικά τεκταινόμενα, κέρδισε πόντους. Όταν όμως άρχισε να εκφράζει λόγο, καταποντίστηκε.

 

Τη φράση αυτή έχουν θυμηθεί και στις μέρες μας στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ενίοτε και δημόσια, αναφέρουν πως αν και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές, τα περισσότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν βγαίνουν να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο. Από τότε που συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σχεδόν όλοι οι υπουργοί έχουν ακυρώσει τις δημόσιες εμφανίσεις τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους βουλευτές.

 

 

Αυτό που φοβούνται είναι πως οι δημοσιογράφοι θα τους «στριμώξουν» με ερωτήσεις που αφορούν το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης και δεν θα ξέρουν τι να απαντήσουν. Παράλληλα δεν επιθυμούν να απαντήσουν και για το εάν θα πρέπει ή όχι να βρίσκεται ο τέως υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στο ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών, όσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν αποσαφηνίζει τη στάση του.

 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης στην προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε πως «θα το συζητήσει μαζί του όταν έρθει η ώρα». Αυτού του είδους τα ερωτήματα προσπαθούν να αποφύγουν οι υπουργοί και οι «γαλάζιοι» βουλευτές αυτές τις ημέρες, γι’ αυτό και επιχειρούν να… δοξαστούν κρυπτόμενοι ώστε να μην εξευτελιστούν εμφανιζόμενοι, κατά τον αείμνηστο Τσιριμώκο.

 

Αυτή η στάση όμως έχει ενοχλήσει σφόδρα τόσο το Μέγαρο Μαξίμου (που καταγράφει αναλυτικά ποιους έβγαιναν πριν το δυστύχημα να μιλήσουν και δεν το κάνουν τώρα), αλλά και αυτούς που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και μιλάνε παρά το δυσμενές κλίμα, καθώς θεωρούν πως είναι εκείνοι που πάνε «να βγάλουν το φίδι α’ την τρύπα» όπως λέει και ο λαός μας.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ενοχληθεί πολύ σύμφωνα με πληροφορίες έντονα, είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Δημήτρης Μαρκόπουλος. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν λένε «όχι» σε ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις ακόμη και την τρέχουσα περίοδο, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται την παράταξη, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που προβαίνουν σε μια άτυπη «λευκή απεργία».

 

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε με νόημα προχθές ότι «στις μεγάλες πολιτικές μάχες δεν υπάρχουν στρατιώτες που θυσιάζονται στα πεδία και στρατηγοί που βρίσκονται στα μετόπισθεν». Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπάνω, ανέφερε ότι «όποιος φοβάται τα δύσκολα, να καθίσει σπίτι του. Η πολιτική είναι δύσκολο σπορ, ο καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση. Αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία τους, εγώ περισσεύω».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 40 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα