Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Ιουλίου

Φ. Κουβέλης: Υποχρέωση της Ε.Ε. να παρέμβει για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Κατηγορία Πολιτική

Το δράμα των αμάχων στη λωρίδα της Γάζας και την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή συζήτησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
«Επιθέσεις που καταγράφουν θύματα, παιδια και υπερήλικες, ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν να ζουν ανθρώπινα» ανέφερε, επισημαίνοντας πως η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ έχουν υποχρέωση να παρέμβουν, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.


Ανέφερε, επίσης, ότι το όλο θέμα βεβαίως συνδέεται με την αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να έχει δικό του ελεύθερο κράτος.
«Η καρδιά του προβλήματος είναι η κατοχή. Και αυτή η κατοχή πρέπει να σταματήσει. Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος με αναγνώριση του ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.


«Ακούσαμε την ξεκάθαρη θέση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Τουμπασί και τόνισε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να παραμένει κράτος υπεράνω του νόμου.
«Οφείλει να υποταχθεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία και εγκλήματα εις βάρος του λαού μας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 250 νεκροί από αυτή την επιθετικότητα του Ισραήλ» πρόσθεσε ο πρέσβης της παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)