ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:02:01π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
20
Σεπτεμβρίου

Financial Times: Πρωθυπουργός σε αναμονή ο Τσίπρας

Κατηγορία Πολιτική

Στην ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού deal εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, όπου παρουσιάζεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σε αναμονή.

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι θα μειώσει στα 5 δισ. ευρώ τους τόκους που πληρώνονται ετησίως για την εξυπηρέτηση του χρέους, κάνοντας λόγο για… Μερκελισμό, ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

 

«Όπως θα περίμενε κανείς από τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να καταλογίσει στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης: η ζήτηση είναι πολύ αδύνατη, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι πολύ αυστηρή, η αποπληρωμή του χρέους είναι πολύ υψηλή και συνεπώς η ανάπτυξη είναι φευγαλέα, αν όχι ανύπαρκτη», γράφει αρχικά η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Κέριν Χόουπ.

 

«Αλλά αντίθετα με τους λαϊκιστές πολιτικούς που έχουν ξεφυτρώσει στην Ευρώπη μετά την οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι είναι φιλοευρωπαίος και θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», συνεχίζουν οι Financial Times στο ρεπορτάζ που τιτλοφορείται: «Ο Αλεξης Τσίπρας συστήνεται ως πρωθυπουργός σε αναμονή».

 

«Ο δηλωμένος στόχος του είναι περισσότερο να αναμορφώσει την ΕΕ, παρά να τη διαλύσει και προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμά του αυτό στο εξωτερικό», αναφέρεται επίσης για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παίρνει ακολούθως το λόγο.

 

«Ένα νέο ευρωπαϊκό deal είναι απαραίτητο αν θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Είναι μια δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τους FT, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά και το άνοιγμα της «ψαλίδας» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, έχουν αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει το διχαστικό προσωπείο και να επανατοποθετήσει τον εαυτό του ως τον εν αναμονή πρωθυπουργό της Ελλάδας».

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα