×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Ιουνίου

Γεροβασίλη: Μην παίζουν οι συνδικαλιστές μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών

Κατηγορία Πολιτική

Παρεμβάσεις πολιτικών φορέων και μικροπολιτικά παιγνίδια συνδικαλιστών, κατήγγειλε απόψε από την 'Αρτα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη,

μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι όπως είπε, αρχικά είχαν δει με ενδιαφέρον, την λύση που έδωσε η κυβέρνηση.

 

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε πως είναι κρίσιμο ζήτημα για τους πολίτες, η επερχόμενη υγειονομική βόμβα με την θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες να σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς και απαιτείται υπεύθυνη στάση. Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:

 

«Η χθεσινή λύση, όφειλε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι σε μία πρώτη φάση έδειξαν να το βλέπουν, να το ακούουν, ενώ σε μία δεύτερη φάση κατόπιν παρεμβάσεων πολιτικών φορέων, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία συμπράττοντας σε αυτό που λέει, «στην αναμπουμπούλα κάποιος χαίρεται».

 

Αυτά είναι κρίσιμα θέματα για τους πολίτες, η θερμοκρασία θα πάει στους 43 βαθμούς και είναι ζήτημα, υγειονομικής βόμβας. Εδώ θα έπρεπε να σταθούν υπεύθυνα οι συνδικαλιστικοί φορείς και να μην παίζουν μικροκομματικά παιγνίδια, στην πλάτη των πολιτών.

 

Πρόκειται για φανερά παιγνίδια, αυτή δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στη χώρα και στους πολίτες.

 

Υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρό αντιπολιτεύσεως», αλλά αυτό νομίζω δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

Μια εικόνα αποσταθεροποίησης δηλαδή, η οποία προσπαθεί να δημιουργηθεί με το μεγάλο αυτό υγειονομικό ζήτημα», ανέφερε η κ.Γεροβασίλη.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση νομοθετεί και ότι η αρμοδιότητα υλοποίησης και εφαρμογής των νόμων ανήκει αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες των Δήμων. «Ο κάθε δήμαρχος μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα νομικά εργαλεία που του παρέχονται. Ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στο τι θα κάνει ο κάθε δήμαρχος, απλά δημιουργεί το νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο του δίνει την δυνατότητα να ακολουθήσει τις επιλογές που θα αποφασίσει ο ίδιος και το δημοτικό συμβούλιο. Εκτιμώ πως μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση της απεργίας , πέραν της θέσης που θα πάρει το αρμόδιο υπουργείο στο θέμα αυτό, νομίζω ότι και οι Δήμοι και οι δήμαρχοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη, μπορούν να το αντιμετωπίσουν».

 

Η κ. Γεροβασίλη έστειλε μήνυμα προς τους εργαζόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι και να μείνει ως μήνυμα, είναι το ότι αυτή η πορεία, είναι η πορεία η οποία θα φέρει το μη επιθυμητό αποτέλεσμα στους ίδιους, να χάσουν τις δουλειές τους, μέσω της ιδιωτικοποίησης η οποία προωθείται με αυτόν τον έμμεσο τρόπο.

 

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνόδευσε στην 'Αρτα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έκανε δηλώσεις για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατέθεσε μια πρόταση απολύτως σωστή και εποικοδομητική. Παρά ταύτα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις χωρίς λογική. Νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση. Η ΝΔ προσπαθώντας να πλήξει την κυβέρνηση με κάθε μέσο δεν διστάζει να δυναμιτίζει τη σταθερότητα και να πλήττει την οικονομία στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Η Δεξιά δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεται τη χώρα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική».

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 363 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)