ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:17:53μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
14
Ιουνίου

Για τις έρευνες μεγάλων υποθέσεων ενημερώθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Πολιτική

Οι δύο βουλευτές, θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με την εκτέλεση της θεσμικής αποστολής των δύο Αρχών

 

Θέματα σχετικά με τις έρευνες της δικαιοσύνης για μεγάλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, όπως «η υπόθεση απορρήτων δαπανών του Υπ.Εξ, η υπόθεση δανείων μιντιακών επιχειρήσεων, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η υπόθεση ευθυνών της Τράπεζας της Ελλάδος για την καταστροφή των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσω της υποχρεωτικής απόκτησης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σε ύποπτο χρόνο», έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής με διαδοχικές επισκέψεις τους στον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών Π. Αθανασίου και στον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι δύο βουλευτές, θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με την εκτέλεση της θεσμικής αποστολής των δύο Αρχών, «που είναι συνυφασμένη με την αποκατάσταση της ισονομίας και της φορολογικής ισότητας, τον εντοπισμό και την πάταξη μερικών από τα σοβαρότερα οικονομικά εγκλήματα, σε βάρος όχι μόνον του δημοσίου συμφέροντος αλλά και του εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος, όπως επισήμως πιστοποιείται από τις εκθέσεις των αρμοδίων αρχών».
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Π. Κουρουμπλής, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση «στην ανάγκη ελέγχου της αξιόποινης συμπεριφοράς και της μεγάλης κλίμακας οικονομικής εγκληματικότητας, με όργανο το τραπεζικό σύστημα και με τη συνδρομή και συνενοχή προσώπων που τοποθετούνται από την εκτελεστική εξουσία σε θέσεις ευθύνης στον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος».


Οι βουλευτές ανέλαβαν να προσκομίσουν τόσο στην Οικονομική Εισαγγελία όσο και στην Αρχή για το Ξέπλυμα συναφή προς τα ανωτέρω αντικείμενα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την κοινοβουλευτική λειτουργία, προς επικουρία του έργου αμφοτέρων λειτουργών.


Επίσης, παρέδωσαν στους λειτουργούς, προς ενημέρωσή τους, τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής», που εκδόθηκε με επιμέλεια της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που όπως αναφέρουν, αποτελεί στοιχειοθετημένη καταγραφή των σκανδαλωδών τροπολογιών και ρυθμίσεων με τις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω αντισυνταγματικών προβλέψεων και διαδικασιών, ξεπλένει επί δύο χρόνια νομοθετικά τις ποινικές ευθύνες υπόλογων προς το δημόσιο προσώπων.


Συμπέρασμα των σημερινών επισκέψεων και της θεσμικής ενημέρωσης την οποία έλαβαν οι βουλευτές, σύμφωνα με τη δήλωσή τους, «είναι ότι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην λειτουργούν πολύ-διαφημισμένες από τις μνημονιακές κυβερνήσεις διαδικασίες φορολογικού ελέγχου, λόγω πλημμελούς στελέχωσης και υποστήριξης των ελεγκτικών και φοροεισπρακτικών αρχών, η οποία ξεπερνά κάθε ανεκτό ή προβλέψιμο όριο.
Με λίγα λόγια, η εισαγγελική και θεσμική βούληση της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Αρχής για το Ξέπλυμα προσκρούει σε ένα βραχυκυκλωμένο, απαρχαιωμένο, εσκεμμένα υποστελεχωμένο και άκρως δυσλειτουργικό πλέγμα διαδικασιών, με αδυναμίες και στρεβλώσεις επισημασμένες προ πολλού, τις οποίες όμως οι κυβερνήσεις συντηρούν, επ' ωφελεία εκείνων που δεν ελέγχονται».

 πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 328 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα