Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Δεκεμβρίου

Γιατί η Πειραιώς στήνει μπλόκο στα σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας

Κατηγορία Πολιτική

Με το 2016 να βαδίζει στις τελευταίες ημέρες του και τη δεύτερη αξιολόγηση να βρίσκεται ακόμα στον αέρα, στη Νέα Δημοκρατία σβήνουν και γράφουν όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση.

Αν και κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείει ο Αλέξης Τσίπρας να φορέσει το αντιμνημονιακό κοστούμι του πάλι και να κινηθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές για να περισσώσει εκλογικά την επόμενη μέρα του και το εναπομείναν πολιτικό κεφάλαιό του, το σενάριο της αυξημένης πλειοψηφίας για ένα βαρύ νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το βασικό σενάριο στο οποίο εργάζεται η ΝΔ.

 

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επαναλαμβάνουν πως κάθε μέρα σκληρής διαπραγμάτευσης ανεβαίνει ο λογαριασμός για τους πολίτες, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες των κυβερνητικών παλινωδιών.

 

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ, δημιουργώντας την εικόνα διαπραγμάτευσης την ώρα που έχει ήδη συμφωνήσει σε πολυετή πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, προκειμένου να την φέρει προ τετελεσμένων για να υπερψηφίσει το νέο, επί της ουσίας τέταρτο μνημόνιο και να μην επωμιστεί μονάχα ο ίδιος το πολιτικό βάρος του.

 

Ο αριθμός «180» ακούγεται όλο και πιο συχνά στην Πειραιώς, με τη ΝΔ να επιχειρεί να στήσει... οδοφράγματα σε τυχόν παγίδα του Μεγάρου Μαξίμου.

 

«Ο πρωθυπουργός έχει ήδη μονογράψει το τέταρτο Μνημόνιο» επαναλαμβάνουν στη ΝΔ, ανακαλώντας τη ρήση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν πως η ΝΔ το καλοκαίρι του 2015 με εθνική ευθύνη στήριξε την καταστροφική συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να το επαναλάβει. «Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» προσθέτουν.

 

«Εάν δεν έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία, ένας είναι ο δρόμος και είναι ο μοναδικός για τη σωτηρία του τόπου: Εκλογές» σημειώνουν χαρακτηριστικά, αποκλείοντας κάθε σενάριο στήριξης αλά καρτ των επιλογών Τσίπρα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)