Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15
Φεβρουαρίου

Γιατί ο Μητσοτάκης φοβάται το σενάριο να προκύψει «κυβέρνηση ηττημένων»

Κατηγορία Πολιτική

Ένα από τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία είναι το ενδεχόμενο μιας «κυβέρνησης ηττημένων»

 

Το σενάριο αυτό, το ανέπτυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι πλέον δεν πιστεύει τίποτα από όσα λέει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι το σενάριο της «τερατογένεσης» όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει χαρακτηρίσει.

 

Από την Κοζάνη πάντως διεφάνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την έννοια της «αξιοπιστίας», προκειμένου να αναδείξει τις έντονες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει το σύνθημα «συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα» και επενδύει κυρίως σε θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της χώρας.

 

«Ξέρω με ποιο κλίμα θα κατευθυνθούμε εμείς στις εκλογές. Θα είναι ένα κλίμα θετικού λόγου. Ένα κλίμα δίκαιου απολογισμού αυτών που έγιναν αλλά και θετικής προοπτικής για αυτά που μπορούν να γίνουν…Θα εξακολουθώ να μιλάω θετικά…Το ερώτημα πρέπει να τεθεί στον κ. Τσίπρα. Γιατί επιμένει σε αυτήν την πόλωση. Γιατί αναλώνει όλο του το χρόνο για να λέει πόσο αντιδημοκρατική και κακή χώρα είμαστε, να παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο, σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που βιώνουν οι πολίτες… Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη… Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί με το ζόρι να συσπειρώσει το κοινό του μπας και προσεγγίσει το ποσοστό που έλαβε το 2019 και όχι επειδή έχει φιλοδοξία να κερδίσει τις εκλογές και να περάσει τη Νέα Δημοκρατία…», σημείωσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης της Δυτικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός.

 

Σε κάθε περίπτωση το κύριο μέλημα του Μεγάρου Μαξίμου και της οδού Πειραιώς είναι να μην μπει το εκλογικό σώμα σε mood χαλαρής ψήφου. Για τους «γαλάζιους» δηλαδή η πρώτη κάλπη είναι η… μητέρα των μαχών και αυτό έσπευσε να το καταστήσει, εκ νέου, σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δε θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων, αλλά δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει. Το 2012 είχε πει ότι θα έκανε κυβέρνηση ηττημένων και η αναφορά που έκανα εγώ στην πολιτική τερατογένεση ισχύει… Αριθμητικά θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κόμμα. Είναι ένα ενδεχόμενο… Δεν πιστεύω τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει. Δεν τον πιστεύω και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Άρα, οι πολίτες που θα ψηφίσουν στην πρώτη κάλπη να γνωρίζουν ότι αριθμητικά αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να υπάρξει…Αν και φαίνεται πολύ δύσκολο γιατί το προοδευτικό μέτωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει δε φαίνεται να έχει πολλούς αποδέκτες…», σχολίασε.

 

Από κόσκινο τα ψηφοδέλτια


Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι κομματικές μηχανές της Νέας Δημοκρατίας δουλεύουν πλέον στο φουλ, με τα ψηφοδέλτια να «κλειδώνουν», καθώς απομένει τα το τελικό πράσινο φως του Κυριάκου Μητσοτάκη στις υποψηφιότητες. Ο ίδιος έδειξε, πάντως, ότι οι λίστες έχουν περάσει από… κόσκινο για να μην υπάρξουν ευτράπελα που θα δυσαρεστήσουν τους πολίτες. «Υπάρχει μία διαδικασία αξιολόγησης στελεχών… Θέλουμε τα καλύτερα δυνατά ψηφοδέλτια και, προφανώς, ο έλεγχος του βιογραφικού αποτελεί υποχρέωση του κόμματος. Το κάνουμε πάντα. Μπορεί να υπάρχουν αστοχίες και υπήρχαν αστοχίες. Θέλουμε να τις ελαχιστοποιήσουμε, εάν όχι να τις μηδενίσουμε…», ήταν το σήμα που εξέπεμψε από την περιοδεία του.

 

Το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που εδώ και ένα χρόνο, ρίχνει την σκιά της στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η αποκατάσταση αδικιών, που έρχονται από το παρελθόν, όπως και το «χειροπιαστό» για τους πολίτες, αποτύπωμα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής, που διαμορφώνεται. Πέρα από τον αντίκτυπο, όμως, που οι κινήσεις της κυβέρνησης μπορεί να έχουν στην κοινή γνώμη, είναι σαφές ότι επιχειρούν να βάλουν «στη γωνία» την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την απόφασή της να απέχει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, άρα να μην έχει τη δυνατότητα να υπερψηφίζει ούτε τα μέτρα, που λαμβάνονται για να δώσουν ανάσα στους πολίτες και να ανταποκριθούν στα αιτήματά τους.

 

Με το κυρίαρχο σενάριο να παραμένει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική να διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, η κυβέρνηση έχει περιθώριο περίπου έως τις 10 Μαρτίου, για να προωθήσει προς ψήφιση ένα πακέτο μέτρων, που ο δημοσιονομικός χώρος, που έχει εξασφαλιστεί, δίνει τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο να λάβει, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο ο προϋπολογισμός και η θετική πορεία της οικονομίας. Σε αυτό τον τόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται ούτε τώρα, ούτε για την επόμενη τετραετία να εξαγγείλει μέτρα και παροχές, που δε μπορούν να υλοποιηθούν.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)