ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 5:53:35μ.μ.
20
Απριλίου

Η Νέα Δημοκρατία ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές – Ολόκληρο το υπόμνημα

Κατηγορία Πολιτική

Υποστηρίζει ότι η ηγεσία ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί

Με υπόμνημά της στον Άρειο Πάγο, η Νέα Δημοκρατία ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, επικαλούμενη το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι αυτή ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

«Δια του παρόντος υπομνήματος παρέχονται στοιχεία τεκμηρίωσης που αποσκοπούν στην υποβοήθηση της κρίσης του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των διατάξεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024 καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ανωτέρω διατάξεων», αναφέρει συγκεκριμένα στο υπόμνημά της η ΝΔ.

 

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για τους Σπαρτιάτες

 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τη Νέα Δημοκρατία, κατατέθηκε σήμερα, 20 Απριλίου 2024, στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το υπόμνημα με το οποίο παρέχονται, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9 ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

 

Το υπόμνημα, αναφέρουν από τη ΝΔ:

 

Ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος», υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας.


Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα.


Αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.


Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων.


Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα