Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Ιανουαρίου

Καλαφάτης: «Αυτή η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία»

Κατηγορία Πολιτική

«Είναι η πιο παραγωγική Βουλή από το 1974 και μετά, τη στιγμή που καλούμασταν ν΄ αντιμετωπίσουμε σειρά κρίσεων»

Στο έργο της κυβέρνησης για τη στήριξη τού ελεύθερου επαγγελματία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για τη νέα χρονιά.

 

Εκπροσωπώντας στην εκδήλωση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δρομολογήθηκαν 70 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επένδυσε 43 δισ. ευρώ για να απαλύνει τα βάρη των ελεύθερων επαγγελματιών, νοικοκυριών, ανέργων, στην κρίση της πανδημίας και άλλα 13 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. “Βλέπουμε στην πράξη ότι αυτή η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια”, σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

 

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο κυβερνητικό έργο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «καταφέραμε να μειώσουμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να μην επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη», ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια ψηφίστηκαν περισσότερα από 250 νομοσχέδια στη Βουλή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αναπτυξιακό και εντονότατο κοινωνικό πρόσημο. «Είναι η πιο παραγωγική Βουλή από το 1974 και μετά, τη στιγμή που καλούμασταν ν΄ αντιμετωπίσουμε σειρά κρίσεων» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

 

Αναφέρθηκε δε, στην ατζέντα των 30 έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έως το 2030. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, στόχος είναι η Θεσσαλονίκη το 2030 να μπορεί να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Αυτό το master plan με τα 30+ έργα, είναι μια προσφορά του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 55 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)