ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 5:29:30μ.μ.

banner468x60

21
Μαρτίου

Καμμένος: Λύσεις και από το ΔΝΤ για την έξοδο από τα μνημόνια - Σε καλό επίπεδο η αξιολόγηση

Κατηγορία Πολιτική

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της AIPAC.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε:

 

Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου.

 

Όσον αφορά το προσφυγικό και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ο κ. Καμμένος σημείωσε:

 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί πλέον η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία.

 

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της AIPAC, μίας εκ των μεγαλύτερων και πιο σημαντικών οργανώσεων των Ισραηλινών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν πολύ σημαντική.

 

«Είχα τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν πλέον σε πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό, αλλά και επενδυτικό επίπεδο», είπε και πρόσθεσε:

 

Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι Ισραηλινές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής βλέπουν με καλό μάτι αυτή τη συνεργασία και θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδος, βγαίνοντας από την κρίση, να περάσει στο αύριο, έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές, ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός τόξου ασφάλειας που θα αρχίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία».

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα