ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:44:34μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Μαρτίου

Κατά χιλιάδες φτάνουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Κατηγορία Πολιτική

Δεν έχει τέλος η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

και στη συνέχεια στην ηπειρωτική χώρα την ώρα που τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα σύμφωνα με την κυβέρνηση σε όλη τη χώρα να είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι.



Ενδεικτική είναι η εικόνα στο νησί της Μυτιλήνης όπου το Σάββατο το πρωί μέχρι τις 11 είχαν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, 1.300 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν διασωθεί.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αύξηση αυτή των ροών οφείλεται στην αποχώρηση από την περιοχή Δικέλι της γερμανικής φρέγατας του ΝΑΤΟ καθώς το προηγούμενο 24ωρο, οταν, δηλαδή, το γερμανικό πολεμικό έπλεε εκεί είχαν περάσει μόλις 295 άνθρωποι.



Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι στη Μυτιλήνη να έχουν εγκλωβιστεί πολύ περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς σύμφωνα με την καταγραφή του συντονιστικού της κυβέρνησης στις 8 το πρωί του Σαββάτου ο αριθμός τους ήταν ήδη 4.774.



Εξίσου ασφυκτική είναι η κατάσταση και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς στη Χίο είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν 1.856 άτομα ενώ στη Σάμο βρίσκονται 947 άτομα.




Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το φέιγ βολάν που διανέμεται στην Ειδομένη προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο απέραντος καταυλισμός.


Το κείμενο διανέμεται στα αραβικά και είναι το μόνο «όπλο» στην φαρέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, που το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν από τη χώρα μας, να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους και να μεταφερθούν, για όσο μείνουν εδώ, σε κάποια από τις δομές φιλοξενίας.



Το κείμενο στα ελληνικά λέει:


«Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει.


Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ., όπως και δομές φιλοξενίας.


Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε για τη συνεργασία σας με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθείτε στους εν λόγω χώρους φιλοξενίας».



Το χαρτί στα Αραβικά:

 

111aravika-feig-volan




Συνολικά 950 μετανάστες και πρόσφυγες αναμένονται απόψε στον Πειραιά


Σε 2.250 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 950 άτομα.



Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" θα καταπλεύσει στις 10:25 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με 598 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 457 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 141 από τη Χίο. Στις 11:15 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Εξπρές Πήγασος" με 349 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο. Επίσης στις 11:35 το βράδυ θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το blue star 2 από Δωδεκάνησα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι το πλοίο έχει παραλάβει μόνο 3 πρόσφυγες από την Κω.



Το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν τρία πούλμαν με 200 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το Βόλο. Νέα μετακίνηση προσφύγων αναμένεται να υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί κατά πάσα πιθανότητα προς το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα αλλά και στα Διαβατά.



Οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ενημερώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταλύσει στο λιμάνι να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής διαμονής καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν και ζητούν να πάνε στην Ειδομένη

 

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα