ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 1:40:04π.μ.
25
Απριλίου

Κυμπουρόπουλος: Πιο γρήγορη υλοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνικών στόχων

Κατηγορία Πολιτική

Για μια Ευρώπη πιο δυνατή κι αισιόδοξη

Την ανάγκη για «πιο γρήγορη υλοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνικών στόχων για μια Ευρώπη πιο δυνατή κι αισιόδοξη», τόνισε κατά την παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον της κοινωνικής Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο (2019-2024) είπε: «Στα πέντε χρόνια που πέρασαν κάναμε πολλά. Παλέψαμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης με μια νέα Οδηγία για τον κατώτατο μισθό. Διασώσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα SURE. Και φροντίσαμε για την ισότητα, με εμβληματικά μέσα, όπως η Οδηγία για τη μισθολογική ισότητα, αλλά και τις Στρατηγικές για τη Φροντίδα, την Αναπηρία και το Δημογραφικό».

 

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση των στόχων της Συνόδου του Πόρτο για την απασχόληση και την καταπολέμηση της φτώχειας και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Και έκλεισε την παρέμβασή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

 

«Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν το 2021 στο Πόρτο είναι ακόμη εδώ. Σαν φάρος που μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμη δρόμο για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη. Μια Ευρώπη κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών. Μια Ευρώπη με καλύτερα συστήματα κοινωνικής προστασίας κι υγείας και λιγότερη φτώχεια κι ανισότητες. Αλλά, κυρίως, μια Ευρώπη που διασφαλίζει το κοινωνικό της μοντέλο κι ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή».

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 31 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα