ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 4:21:57μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Ιουνίου

Κινέζος πρωθυπουργός: Θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο της Μεσογείου

Κατηγορία Πολιτική

Για «τεράστιες δυνατότητες» και προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας κάνει λόγο ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε άρθρο του στην Καθημερινή ενόψει της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από αύριο στη χώρα μας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ιστορικές καταβολές των δύο λαών: «Κίνα και Ελλάδα είναι δύο χώρες με αρχαίους πολιτισμούς, υπερήφανες για την Ιστορία τους, με λαμπρή κουλτούρα και σημαντική συμβολή στον πολιτισμό της ανθρωπότητας».


«Η κινεζική και η ελληνική οικονομία λειτουργούν συμπληρωματικά, κάθε μία με τα δικά της ισχυρά σημεία και με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας. Η Ελλάδα επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των υποδομών. Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία» αναφέρει ο Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος υπογραμμίζει πως οι Κινέζοι φιλοδοξούν να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά το καλύτερο στη Μεσόγειο: «Το λιμάνι του Πειραιά, στη λειτουργία του οποίου εμπλέκεται κινεζική επιχείρηση, αποτελεί θετικό παράδειγμα συμβολής στην τοπική, οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο. Η Κίνα επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών».

 

Ο Κινέζος πρωθυπουργός κάνει λόγο για πλουσιότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον Τουρισμό, τονίζοντας ότι πολλοί Κινέζοι «επιθυμούν διακαώς να επισκεφθούν την Ακρόπολη των Αθηνών, τον Ναό του Απόλλωνα και άλλους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

«Κίνα και Ελλάδα εκπροσωπούν τα λίκνα του Ανατολικού και του Δυτικού πολιτισμού. Τόσο η αλληλεπίδρασή μας κατά το παρελθόν όσο και η συνολική συνεργασία μας σήμερα μαρτυρούν τη μεγάλη ελκυστική δύναμη και την άπειρη ζωτικότητα διαφορετικών πολιτισμών. Μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου» καταλήγει ο Λο Κετσιάνγκ.

Πηγή:star.gr

Διαβάστηκε 308 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα