ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:41:10π.μ.
13
Αυγούστου

Κυβέρνηση: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Κατηγορία Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων - Όλα όσα συνέβησαν στην ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μπορεί οι τολμηρές αποφάσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές να μην έγιναν προς το παρόν, ωστόσο, οι αλλαγές στην «ομάδα του Μαξίμου», θεωρούνται προάγγελος των ριζικών ανακατατάξεων που σκοπέυει να πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Στις 13:00 της 13ης Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των υπουργών που θα αποτελούν πλέον τους πιο στενούς ίσως συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θυμίζουμε πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται πλέον σε υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

 

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

 

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, που είναι γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Σκέρτσος ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο με την σύζυγο και τον γιό του, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος είχε στο πλάι τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Ο αδερφός του κ. Γιώργου Στήλιου που δήλωσε συγκινημένος για τα νέα καθήκοντα του αδερφού του.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «θα έχουμε τη έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πιο συχνά. Από την εβδομάδα θα έχουμε επικοινωνία συνεχή».

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα