Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Αυγούστου

Κυβέρνηση: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Κατηγορία Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων - Όλα όσα συνέβησαν στην ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μπορεί οι τολμηρές αποφάσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές να μην έγιναν προς το παρόν, ωστόσο, οι αλλαγές στην «ομάδα του Μαξίμου», θεωρούνται προάγγελος των ριζικών ανακατατάξεων που σκοπέυει να πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Στις 13:00 της 13ης Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των υπουργών που θα αποτελούν πλέον τους πιο στενούς ίσως συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θυμίζουμε πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται πλέον σε υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

 

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

 

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, που είναι γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Σκέρτσος ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο με την σύζυγο και τον γιό του, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος είχε στο πλάι τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Ο αδερφός του κ. Γιώργου Στήλιου που δήλωσε συγκινημένος για τα νέα καθήκοντα του αδερφού του.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «θα έχουμε τη έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πιο συχνά. Από την εβδομάδα θα έχουμε επικοινωνία συνεχή».

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)