ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 3:53:55μ.μ.
29
Φεβρουαρίου

ΚΚΕ: Να λάμψει η αλήθεια, καμία συγκάλυψη για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών

Κατηγορία Πολιτική

«Με δυο λόγια ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Την «απαίτηση των συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν στις 28/2, ώστε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη», μετέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

 

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

 

«Την ώρα που μιλάτε για “κράτος δικαίου” της ΕΕ υπάρχουν 57 νεκροί, ολοζώντανοι στη μνήμη ενός ολόκληρου λαού. Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με ενόχους την πολιτική της ΕΕ που υπηρετούν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμα αυτή τη χώρα.

 

Στο “σκαμνί” οι 4 Οδηγίες της ΕΕ, απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, κατάτμησης κι εμπορευματοποίησης του ΟΣΕ. Οι όμιλοι χωρίς κέρδος δεν εφαρμόζουν συστήματα ασφαλείας. Τα βλέπουν κόστος σε βάρος των κερδών τους.

 

Σε 202.000 χλμ πλήρους σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την ΕΕ μόλις τα …15000έχουν εξοπλιστεί με την απαιτούμενη σύγχρονη τεχνολογία τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης (ΕRTMS) και ο στόχος της ΕΕ είναι αυτή να ολοκληρωθεί το …2050. Με δυο λόγια ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

 

«Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Να λάμψει η αλήθεια, όπως απαιτούν οι συγγενείς των θυμάτων κόντρα στο ζήλο της κυβέρνησης να μπαζώσει το χώρο, να αποκρύψει στοιχεία από την πυρκαγιά. Να μην κλείσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που με επιμονή του ΚΚΕ συγκροτήθηκε» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Κ. Παπαδάκης.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 43 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα