ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 16 Οκτωμβρίου 2021 - 5:47:52μ.μ.

banner468x60

11
Αυγούστου

Kλειδώνει για τις 22 Αυγούστου η νέα τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Κατηγορία Πολιτική

Στο επίκεντρο των υπουργών Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

η μεθεπόμενη Κυριακή 22 του μηνός αναμένεται όπως όλα δείχνουν να πραγματοποιηθεί η νέα τριμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

 

Οι κ.κ. Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γιάιρ Λαπίντ θα βρεθούν στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να κουβεντιάσουν τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τις χώρες τους και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ψηλά στην ατζέντα παραμένει η προσπάθεια σύγκλησης μιας πενταμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των τριών χωρών συν δύο εκ των αραβικών κρατών που πρόσφατα συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

 

Από κοινού θα αναζητηθούν και τρόποι αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας που δεν λέει να κοπάσει, παρά τις απειλές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και για διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ επιθυμεί την άμεση επανασύγκληση του αδρανούς εδώ και περίπου 7 χρόνια Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ισραήλ, με την Ελλάδα και την Κύπρο να συμβάλουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι άλλωστε που μας αναγνωρίζει η Ιερουσαλημ.

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα