ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 2 Οκτωμβρίου 2022 - 10:10:42π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
30
Δεκεμβρίου

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: «ΚΟΛΑΣΗ» ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΤΔ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Κατηγορία Πολιτική

Ένα από τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες και το οποίο ενδέχεται να το δούμε μπροστά μας - σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να πιάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία – αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα οι διερευνητικές εντολές να συμπέσουν με την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας.


Το σενάριο αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε νέο πολιτικό θρίλερ. Αν λοιπόν γίνουν οι εκλογές όπως είπε ο πρωθυπουργός στις 25 Ιανουαρίου του 2015, πρέπει στις 5 Φεβρουαρίου να συγκροτηθεί σε Σώμα η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές.


Στη συνέχεια και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα αρχίσουν οι διερευνητικές εντολές οι οποίες υπάρχει ενδεχόμενο να συμπέσουν με την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας.


Τις διερευνητικές εντολές θα τις δώσει πάλι ο Κάρολος Παπούλιας ανά τρεις ημέρες στα τρία πρώτα κόμματα. Στη συνέχεια, εάν καμία από τις εντολές δεν βρει πρόσφορο έδαφος, θα καλέσει όλα τα εντός Βουλής κόμματα γύρω από το ίδιο τραπέζι.


Παράλληλα, στις 11 Φεβρουαρίου πρέπει να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος της Προεδρικής εκλογής, καθώς το Σύνταγμα ορίζει ότι εάν η προηγούμενη Βουλή δεν κατόρθωσε να αναδείξει Πρόεδρο, η προσπάθεια περνά στη νέα Βουλή αμέσως μετά τη συγκρότησή της σε Σώμα.


Σε αυτή τη νέα διαδικασία για την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 «ΝΑΙ», στην δεύτερη 151 και στην τρίτη ο Πρόεδρος εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120 θετικές ψήφους. Και πάλι προβλέπεται ότι μεταξύ των ψηφοφοριών θα υπάρχουν πενθήμερες… ανάπαυλες.


Σοβαρή πολιτική εμπλοκή αναμένεται να προκύψει ανάλογα με το ποιο κόμμα θα έρθει τρίτο… αφού σε περίπτωση που η θέση καταληφθεί από τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει το δεύτερο κόμμα να παραδώσει τη διερευνητική.


Το σενάριο αυτό - όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές – είναι μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί αφού τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι πρόεδρο και κυβέρνηση θα έχουμε από τέλη Ιανουαρίου μέχρι μέσα Φεβρουαρίου.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα