ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:23:40π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
09
Σεπτεμβρίου

Κοντά στην έξοδο από το κόμμα η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ

Κατηγορία Πολιτική

Ενώπιον ενός ακόμη σοβαρότατου προβλήματος βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, μετά την κατάρρευση των ποσοστών της, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αφού η μεταρρυθμιστική τάση του Σπύρου Λυκούδη βρίσκεται,

σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ένα βήμα πριν την αποχώρησή της από το κόμμα.

 

Τα μέλη της τάσης συνεδριάζουν σε λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν διαδοχικές συναντήσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου μεταξύ του κ. Λυκούδη και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ενώ σε μια τουλάχιστον εξ αυτών «παρών» ήταν και ο Φώτης Κουβέλης, σε μια προσπάθεια να μεταπειστεί ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Ο Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι υπάρχει θέμα παρουσίας τους στο κόμμα, αλλά όπως είπε, δεν θα γίνουν σήμερα κάποιες ανακοινώσεις, ενώ αμέσως μετά σε συξέντευξή του στον Βήμα FM, παραδέχθηκε ότι έχει ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις με τη ΔΗΜΑΡ κι ότι ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα «διολισθαίνει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι την έξοδό του θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

Η μεταρρυθμιστική τάση αριθμεί 26 εκ των 110 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Σε κάθε περίπτωση, λέει στέλεχος της ηγεσίας του κόμματος, ακόμη κι αν σήμερα δεν υπάρξουν ανακοινώσεις «ο κ. Λυκούδης, μένει μέχρι να φύγει». Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα γίνει κανονικά από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.  

 

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο, σε περίπτωση που γίνει πράξη η αποχώρηση, αν όσοι αποχωρήσουν θα συγκροτήσουν νέο κόμμα. Όπως λένε όμως στελέχη της τάσης, αυτό θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

 

Άγνωστο παραμένει επίσης αν στο ενδεχόμενο αυτό ο Σπ. Λυκούδης παραδώσει την έδρα του ή παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, όπως ο Γρ. Ψαριανός.

 

Ήδη το μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης, μιλώντας στον Βήμα FM ζήτησε από τον κ. Λυκούδη να παραδώσει την έδρα του γιατί, όπως είπε, ανήκει στο κόμμα.  

 

Το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο αντικαταστάτης του κ. Λυκούδη είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος ανήκει στο μπλοκ όσων έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

Ο ίδιος πάντως ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε σήμερα στο θέμα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

«Εάν προταθεί ο κ. Κουβέλης, πιστεύω ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεντρώσει συναινέσεις και εγώ προφανώς θα τον ψηφίσω», κατέληξε ο κ. Λυκούδης.

 

 

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 189 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα