Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Μαΐου

Κώστας Τσιάρας: Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Κατηγορία Πολιτική

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

 

Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανοίξει αυτή η συζήτηση.

 

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις ποινές που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα αλλά και κατά ανηλίκων, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει οι αποφάσεις για το νομοθετικό έργο να επηρεάζονται από την επικαιρότητα.

 

Την ίδια στιγμή, καταλόγισε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον αιφνιδιαστικό τρόπο που άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας, μειώνοντας τις ποινές.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 για το οικογενειακό δίκαιο, ο κ. Τσιάρας υπερασπίστηκε τον νέο νόμο, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση αντιδρά κάνοντας στείρα αντιπολίτευση, χωρίς να δίνει προτάσεις. Τόνισε, πως θα έπρεπε τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν την πολιτική ωριμότητα να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν αφορά κανέναν παρά το συμφέρον του παιδιού. Ο κ. Τσιάρας σημείωσε, πως το νομοσχέδιο έχει στηριχθεί σε επιστημονικές μελέτες, που αποδεικνύουν ότι ένα παιδί χρειάζεται και τους δύο γονείς για την καλύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.

 

Τόνισε επίσης, πως σκοπός του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, είναι το συμφέρον του παιδιού και έχει παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Εξήγησε, ότι ο ίδιος δέχεται πυρά και από τις δύο πλευρές, που σημαίνει ότι είναι ένα μετριοπαθές νομοσχέδιο, καταλήγοντας πως τη Τετάρτη θα εισαχθεί στην ολομέλεια ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να ψηφιστεί.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)