×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Αυγούστου

Ξεκινούν τα μπάνια της κυβέρνησης με ραβασάκια...

Κατηγορία Πολιτική

Για διακοπές φεύγει η κυβέρνηση, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ουσιαστικά το πράσινο φως στους υπουργούς. Η κυβέρνηση έχοντας πλέον εξασφαλίσει την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ετοιμάζεται για ολιγοήμερη απόδραση..

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας την ανάγκη όλων για ξεκούραση, σημείωσε ότι οι υπουργοί μπορούν να φύγουν για λίγες ημέρες, αλλά θα ενημερώσουν - γραπτώς με ραβασάκια ή προφορικά - το γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Φώτη Καϋμενάκη, για το πόσες ημέρες θα λείπουν και που θα βρίσκονται. Κατά την απουσία τους θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα υπουργεία.

 

Ζήτησε ωστόσο να μη σημειωθεί σε καμία περίπτωση χαλάρωση κατά τις ημέρες του Αυγούστου στα υπουργεία, καθώς όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα για να είναι έτοιμα όλα για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι στα μέσα Σεπτεμβρίου. Για αυτό, ο κ. Σαμαράς ζήτησε πριν φύγουν οι υπουργοί να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς τους.

 

Το υπουργικό συμβούλιο διήρκησε μόλις 24 λεπτά, αφού η μεγάλη προτεραιότητα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν ήταν άλλη από την εξασφάλιση των προαπαιτούμενων που συμπεριελάμβανε το πολυνομοσχέδιο, για να επισφραγιστεί η εκταμίευση της δόσης του ενός δις. ευρώ και να τεθούν οι βάσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι για την ελάφρυνση του χρέους το Σεπτέμβριο.

 

Σε βασικό θέμα του υπουργικού εξελίχθηκε ο ορισμός της νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

 

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)