ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 8:08:39π.μ.
10
Απριλίου

Μαρινάκης: Οι ταμπέλες και οι δήθεν πατριώτες έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού

Κατηγορία Πολιτική

Τα νέα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία αλλά και γενικότερα ζητήματα ασφάλειας, οι δημοσκοπήσεις, η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και η υποψηφιότητα Ζαγοράκη στις ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA.

Για τη λειτουργία της πλατφόρμας κατά του bullying ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι: «Είναι μία κεντρική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, που στην πραγματικότητα κάνει δύο πράγματα πολύ σημαντικά. Το ένα είναι μία πάρα πολύ «επιθετική» ευαισθητοποίηση, μία ευαισθητοποίηση προς τα παιδιά, προς τους γονείς, προς τους καθηγητές, να μην φοβούνται, να μιλήσουν, να καταγγέλλουν τα περιστατικά. Βγήκε ένα βίντεο το οποίο, πραγματικά, είναι μαχαιριά, είναι μία γροθιά στο στομάχι για τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν παιδιά. Είναι μία πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει όλο και πιο σκληρή, παρά το γεγονός ότι αυστηροποιήθηκαν οι ποινές, παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι αστυνομικοί στις γειτονιές. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα καταστολής, ναι είναι σημαντικό να υπάρχουν πιο αυστηρές ποινές, αλλά μιλάμε για παιδιά, μιλάμε για σχολεία, γι’ αυτό και το δεύτερο που κάνει αυτή η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, είναι να ομαδοποιεί πολιτικές, να κεντρικοποιεί μία διαδικασία. Η καμπάνια αυτή είναι μία πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, έχει μέσα ένα σύστημα κεντρικών καταγγελιών, δηλαδή ουσιαστικά μπορεί να υπάρχουν καλά σχολεία, τα οποία να υποδέχονται αυτές τις καταγγελίες, αλλά μπορεί να υπάρχουν και σχολεία, που αυτές οι καταγγελίες ενδεχομένως μέχρι και να θάβονται. Αυτό πια δεν θα συμβαίνει, θα υπάρχει μία κεντρική παρακολούθηση και ενημέρωση των γονέων για την πορεία της καταγγελίας, εκπαίδευση του διπλάσιου αριθμού ψυχολόγων, που υπάρχουν αυτή την στιγμή στα σχολεία, εκπαίδευση ειδικών κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις που ξεκινούν άμεσα, με στόχο τον Σεπτέμβριο να έχει φτάσει σε ένα σημείο, που όλο αυτό να έχει μπει σε μία διαδικασία αυτοματοποίησης. Προφανώς, όπως πολύ σωστά είπατε, δεν είναι μόνο ζήτημα σπιτιού, είναι και ζήτημα σπιτιού και εκεί είναι μία ξεχωριστή διαδικασία. Είναι ζήτημα σχολείου, είναι ζήτημα κουλτούρας, είναι ζήτημα εκπαίδευσης και είναι ζήτημα μη φόβου. Δεν πρέπει να φοβούνται τα παιδιά, πρέπει να μιλάνε, να ενημερωθούν, ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στο τέλος της ημέρας κανένας δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως απευθύνεται κυρίως στα θύματα αλλά ότι γενικότερα αρχίζουμε επιτέλους και ακούμε «σε αυτήν την χώρα κάποια αυτονόητα πράγματα. Δηλαδή ότι οι οικογένειες αυτών που καταστρέφουν την σχολική περιουσία, θα πληρώνουν τις ζημιές. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να το ακούμε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις».

 

Οι ταμπέλες και οι δήθεν πατριώτες έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η ΝΔ «που φαίνεται να έχει διαρροές στα δεξιά της και ο Βελόπουλος πάει καλά, υιοθέτησε και από την Θεσσαλονίκη που είναι μία περιοχή που και εκεί οι δημοσκοπήσεις δεν την δείχνουν στα καλά της, μία πιο δεξιά ατζέντα για να κλείσει το μάτι στην δεξιά της πτέρυγα», ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν πιστεύει πως με αυτές τις ταμπέλες η χώρα πήγε ποτέ μπροστά. «Και δεν έλυσαν και κανένα πρόβλημα οι δήθεν πατριώτες, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να φτάσουν την χώρα στο χείλος του γκρεμού, όταν ενώθηκε η πάνω με την κάτω πλατεία. Η κυβέρνηση αυτή -με τις καθυστερήσεις σε κάποια επί μέρους ζητήματα- αποφάσισε να δει κατάματα κάποια προβλήματα τα οποία, τα βάζαμε, συνολικά το πολιτικό σύστημα, κάτω από το χαλί για δεκαετίες ολόκληρες. Παράδειγμα στα Πανεπιστήμια έχουν γίνει δεκάδες έφοδοι. Εμείς δεν έχουμε κανέναν αυτοσκοπό να μπαίνουμε στα Πανεπιστήμια, αλλά κάτι το οποίο ήταν ταμπού για πολλές δεκαετίες πλέον δεν είναι. Βλέπουμε επιτέλους να γίνονται αγώνες στα γήπεδα, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, σε ανθρώπινες συνθήκες. Να υπάρχουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα και όπου δεν υπάρχουν να μην γίνονται οι αγώνες με κόσμο. Να ξεκινάει η ηλεκτρονική ταυτοποίηση εισιτηρίων, να έχουμε πλέον έναν Ποινικό Κώδικα, που δεν αποφυλακίζεται κάποιος de facto, αν τελέσει ένα πλημμέλημα -δεν μπαίνει καν στην φυλακή- και δεν αποφυλακίζεται ενδεχομένως και μετά από πέντε χρόνια, αν έχει «φάει» 10-15 χρόνια. Όλα αυτά και κυρίως οι κινήσεις στην Δικαιοσύνη, όπως η σημερινή, που μειώνουν τους χρόνους απονομής, 450 μέρες θα μειωθεί ο χρόνος απονομής», υπογράμμισε.

 

H χώρα είναι πιο ισχυρή από ποτέ


Απαντώντας σχετικά με το πού αποδίδει διαρροές προς τα δεξιά που καταγράφονται δημοσκοπικά, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που πήραμε ένα ποσοστό ρεκόρ και παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, πήραμε μεγαλύτερο ποσοστό από το 2019 και πάλι υπήρξε μια αυξητική τάση των κομμάτων που είναι δεξιότερα ημών. Εμείς προτιμούμε -με πρώτο τον Πρωθυπουργό- να λέμε την πραγματικότητα. Επί των ημερών λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πολύ δύσκολα χρόνια, η χώρα είναι πιο ισχυρή από ποτέ σε αμυντικό επίπεδο, σε επίπεδο διπλωματικό, σε επίπεδο σχέσεων εκτός Ελλάδος έχει πρωταγωνιστήσει και έχει φέρει χρήματα στην Ελλάδα για να κρατηθούν όρθιες οι θέσεις εργασίας, να κρατηθεί όρθια η οικονομία. Έχει οχυρώσει τα σύνορα. Σήμερα ξανά ανακοίνωσα μείωση μεταναστευτικών ροών που από μήνα σε μήνα είναι 17% και από τους τελευταίους μήνες μέχρι σήμερα είναι πάνω από 30%».

 

«Αν είναι όλα τόσο καλά, τότε γιατί χάνει εκλογική δύναμη;», ρώτησε ο δημοσιογράφος. Και ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Δεν είναι σε καμία περίπτωση όλα καλά. Η Ελλάδα δεν έχει γίνει μια χώρα που είναι παράδεισος. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να κάνουμε. Και κυρίως ως προς την καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που, ναι, οι μισθοί αυξάνονται παρά πάνω από το ότι αυξάνονται οι τιμές, αλλά δεν παύει να σημαίνει ότι αυξάνονται οι τιμές. Τα νοσοκομεία πρέπει να ολοκληρωθούν. Έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια ανακαίνισης. Είναι πολλά τα οποία πληγώνουν ακόμα την Ελλάδα. Όμως, εμείς τι προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο; Και το άκουσε το ΄23 και ελπίζουμε ότι θα μας ακούσει και το ΄24. Κάθε μήνας σε σχέση με τον προηγούμενο να είναι καλύτερος. Θα προχωρήσουμε όλο μας το πρόγραμμα. Σημασία έχει -για να χτίσουμε και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να χτιστούν και να διορθώσουμε αυτά τα οποία πρέπει να διορθωθούν- να μην γκρεμίσουμε τα θεμέλια… ».

 

Η αντιπολίτευση ασκεί πολιτική πάνω στη τραγωδία των Τεμπών


Αναφορικά με τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να κινηθεί στο εξής, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος, δεν υπάρχει πολίτης, που ψηφίζει οποιοδήποτε κόμμα που να μην συγκλονίστηκε, που να μην πληγώθηκε από τα Τέμπη και βέβαια σε κάποιους ανθρώπους η ζωή άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη γιατί βίωσαν την απόλυτη οδύνη που είναι η απώλεια των δικών τους ανθρώπων. Αλλά προσέξτε. Εκεί κάναμε ένα λάθος. Και το λέω εν πλήρη επιγνώσει αυτό που λέω. Φοβούμενοι αυτή την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, η οποία χρησιμοποιούσε μέχρι και τον πόνο ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους ως ασπίδα για να μας κατηγορούν -και δεν αναφέρομαι προφανώς σε συγγενείς, το ξαναλέω, αναφέρομαι στην αντιπολίτευση- δεν απαντήσαμε όπως θα έπρεπε να απαντήσουμε με κάποιες αλήθειες. Σήμερα είδαμε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιεύει ένα άρθρο υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας και παίζοντας με τον πόνο ανθρώπων. Είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

 

Και πρόσθεσε πως «Πρέπει σε αυτή τη χώρα να καταλάβουμε και έχουμε ευθύνη πολύ και εμείς, ότι τα δικαστήρια γίνονται στις δικαστικές αίθουσες, οι ανακρίσεις γίνονται στα γραφεία των ανακριτών και η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις. Με όλη την ειλικρίνεια σας απαντώ και σας λέω ότι κανένας δεν είναι αθώος επειδή έχει την οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά και κανείς δεν είναι ένοχος επειδή το λέει ο οποιοσδήποτε πέραν της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση αυτή, ουδέποτε αρνήθηκε το οποιοδήποτε αίτημα. Ουδέποτε παρεμπόδισε τη δουλειά της δικαιοσύνης».

 

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτή την εικόνα δεν την έχει εισπράξει ο μέσος πολίτης, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Εγώ δεν διαφωνώ ότι η κοινή γνώμη έχει επηρεαστεί σε ένα ποσοστό στο θέμα των Τεμπών, όχι συνολικά, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, από την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, η οποία έχει φτάσει στο σημείο να κάνει μέχρι και καμπάνια στο όνομα κάποιων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Κανονική προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ένα τραγικό δυστύχημα. Είναι λογικό λοιπόν να έχει επηρεαστεί ένα μέρος της κοινής γνώμης. Αλλά ειλικρινά, που είναι η συγκάλυψη; Ποιο είναι το αίτημα στο οποίο δεν έχουμε απαντήσει; Ποιος είναι αυτός ο οποίος έχει κρυφτεί από τη δικαιοσύνη; Και θα σας πω και κάτι. Μιλάμε για ένα κόμμα , μια κυβέρνηση, η οποία εξομοίωσε την παραγραφή των πολιτών με την παραγραφή όλων των υπουργών όπως είχε καθήκον να κάνει. Και αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο, χρησιμοποίησαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών 11 φορές. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι μιλάνε για αιτιώδη συνάφεια μεταξύ ενός δυστυχήματος και της ανθρωποκτονίας, τη στιγμή που αρνούνται να κάνουν αυτή τη συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο συμβάν».

 

Κληθείς να σχολιάσει το «παράδοξο», πως με την ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ μάθαμε ότι ανάμεσά τους είναι ο κ. Ζαγοράκης, ο οποίος είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Τρία σημεία, πολύ γρήγορα. Το πρώτο είναι ότι πριν από 15 μέρες η ΝΔ ανακοίνωσε τους 28 πρώτους υποψηφίους της. Είχε όλους τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές της, πλην της κ. Ασημακοπούλου που είχε παραιτηθεί οικειοθελώς μετά από όσα συνέβησαν και του κ. Ζαγοράκη που επελέγη να μην είναι πλέον υποψήφιος. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δικαίωμα του κ. Ζαγοράκη, από τη στιγμή που δεν ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ να κατέβει με το οποιοδήποτε κόμμα. Όμως θεωρούμε ότι για λόγους ηθικής τάξεως, όταν ανήκεις σε μια ευρωομάδα, ακόμα και αν δεν επιλέγει να σε έχει εκ νέου υποψήφιο για τους δικούς της λόγους και θέλεις να πολιτευθείς με ένα άλλο κόμμα, να ενημερώνεις το κόμμα που σε ανέδειξε δυο φορές ευρωβουλευτή, σε έβαλε στο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια να κατέβεις όπως προβλέπεται με όποιο κόμμα. Τώρα ως προς τον κανονισμό λειτουργίας αυτοδικαίως όποιος είναι υποψήφιος με οποιοδήποτε άλλο κόμμα, χάνει την ιδιότητα και του ευρωβουλευτή του κόμματος, όχι συνολικά του ευρωβουλευτή, δηλαδή βγαίνει από την ευρωομάδα και δεν είναι πλέον και μέλος της ΝΔ . Από κει και πέρα καλή επιτυχία σε όποιον θέλει να κατέβει με όποιο κόμμα θέλει»

 

 

https://www.megatv.com/

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 58 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα