Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Ιανουαρίου

Με οικονομία τα «εγκαίνια» των θεματικών συνεντεύξεων του Μητσοτάκη – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Κατηγορία Πολιτική

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές – Δεν αποκλείεται να ακούσουμε για νέες παρεμβάσεις

Τον κύκλο των θεματικών συνεντεύξεων τύπου εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις κάλπες, με στόχο αφενός να προχωρήσει σε απολογισμό του μετρήσιμου πλέον κυβερνητικού έργου στα κρίσιμα πεδία της οικονομίας, της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας και αφετέρου να προλειάνει το έδαφος για τη δυνατότητα λήψης νέων μέτρων στήριξης για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast και με δεδομένη τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το πλεόνασμα δημοσιονομικού χώρου και το μέρισμα της ανάπτυξης θα επιστρέφει στους πολίτες, δεν αποκλείεται σήμερα να ακούσουμε από τα χείλη του πρωθυπουργού και για νέες παρεμβάσεις, εκ των οποίων ορισμένες θα υλοποιηθούν πριν από τις εκλογές και άλλες μετά.

 

Τα μέτρα στήριξης που έρχονται


Η υπέρβαση του στόχου των εσόδων αλλά και το περίσσευμα που έχει προκύψει από την επιδότηση ρεύματος- λόγω της πτώσης των τιμών- έχουν δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ύψους πάνω από 1 δις ευρώ, οι πληροφορίες το θέλουν στο 1,2 και έτσι θεωρείται δεδομένη η επιταγή ακρίβειας των 250 – 300 ευρώ, η οποία θα δοθεί στους ευάλωτους συμπολίτες μας πριν το Πάσχα – όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα.

 

Επίσης, το Market Pass αναμένεται να επεκταθεί έως και το Φθινόπωρο, όπως και η επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

 

Παράλληλα, εξετάζεται και η επιδότηση των εισφορών ως αντιστάθμισμα στην αύξηση του κατώτατου μισθού, μέτρο το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σχεδιάζεται ακόμη νέα μείωση του τέλους επιτηδεύματος αλλά και «ψαλίδισμα» της προκαταβολής φόρου.

 

Με όλα τα παραπάνω αλλά και κάποιους άσσους που φέρεται να έχει στο μανίκι του ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει το τρίπτυχο, το οποίο ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση και είναι «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα». Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου συμπίπτει και με τις αυξήσεις στις συντάξεις που θα δουν 1.700.000 συνταξιούχοι αυτή την εβδομάδα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη βαρύτητα και στο θέμα της εργασίας. Έτσι, με «εργαλείο» τα νέα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της «ΕΡΓΑΝΗΣ» για το 2022 αναμένεται να περιγράψει όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στον κρίσιμο τομέα της αγοράς εργασίας και μάλιστα σε συνθήκες μεγάλων κρίσεων. Στόχος, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα πληρωμένων θέσεων εργασίας με γνώμονα την ταχύτερη σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και σημειώνουν ότι το στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 25 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)