Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Ιανουαρίου

Με σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους» η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κατηγορία Πολιτική

Παρουσία Μητσοτάκη αύριο η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης»

 

Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου θα βρεθεί για δύο μέρες κοντά στους ακρίτες στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων αλλά αντίθετα η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική όλη η χώρα και να δοθούν νέες ευκαιρίες στους νέους για εργασία. Η παρουσία του θα έχει και κομματικό πρόσημο, καθώς αναμένεται να μιλήσει το απόγευμα στις 19:00 σε εκδήλωση της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Εκεί θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο διάλογο μεταξύ των οποίων η ακρίβεια και τα κυβερνητικά αναχώματα που στήνονται για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της στους πολίτες, η συνέχιση των παρεμβάσεων – όπως το market pass που θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο, η αύξηση σε μισθούς και συντάξεις αλλά και η σταθερή θέση της κυβέρνησης για τα εθνικά μας θέματα ως απάντηση στους νέους λεονταρισμούς της Τουρκίας.

 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρόν αύριο στην τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης στην ομώνυμη πόλη, από τους τρεις ενεργειακούς Ομίλους: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.


Τους 3 ενεργειακούς ομίλους που συμπράττουν στη Μονάδα θα εκπροσωπήσουν: ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ.κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Χρήστος Κοπελούζος. Η νέα μονάδα αναμένεται να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την ενεργειακή επάρκεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης, να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της χώρας, ενώ θα αποτελέσει το «καύσιμο» για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

 

Μικρή στάση στην Καβάλα


Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού θα είναι η Καβάλα όπου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του στην εταιρία Egnatia Aviation στο ιστορικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα έχει την να μιλήσει με τους ανθρώπους της Διοίκησης της εταιρείας και θα ξεναγηθω στους χώρους του νεόδμητου αεροδρομίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική σχολή αεροπορικής εκπαίδευσης, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες αεροπορικές ακαδημίες της Ευρώπης και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες υποψήφιους νέους πιλότους που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να λάβουν την απαραίτητη κατάρτιση και τεχνογνωσία.

 

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή


Επόμενη στάση θα κάνει στην Ξάνθη όπου θα συνομιλήσει με πολίτες στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θράκης. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθάναση, ο οποίος και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος θα έχει επαφές με δημάρχους για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Ο πρωθυπουργός, το πρωί του Σαββάτου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ κατά τα πρότυπα της ΔΕΘ και όπως είχε πράξει και στην πρόσφατη περιοδεία του στην Αχαΐα.

 

Το στρατηγικής σημασίας project

 

Ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, θεωρείται αυτό της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» που προβλέπει την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο. Η σύμπραξη των τριών ενεργειακών ομίλων (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου) αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025, αποτελώντας ένα ακόμη «εργαλείο» της χώρας μας στην προσπάθεια για ποικιλία στο ενεργειακό μείγμα και στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 21 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)