ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:09:17μ.μ.
18
Μαρτίου

Με τρία ανοιχτά θέματα πάει στο Eurogroup της Δευτέρας ο Τσακαλώτος

Κατηγορία Πολιτική

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε η τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με τους θεσμούς κι έτσι είναι άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής του Κουαρτέτου στην Αθήνα.

Με αυτά στη «βαλίτσα» του-  ασφαλιστικό, εργασιακά και ενεργειακά- αλλά με κλεισμένα τα θέματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Όπως δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας, τα τρία θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά είναι ουσιαστικά για πολιτική λύση.

 

«Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα εργασιακά» πρόσθεσε ύστερα από την 6ωρη τηλεδιάσκεψη. Ειδικά για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα «καμία πρόοδος. Όπως τα ξέρετε».

 

Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα- αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι αναμένεται να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ- χωρίς όμως να έχει συμφωνηθεί το ποσοστό- λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».

 

Με όλα αυτά δεδομένα, οι ελπίδες για συμφωνία στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της 20ης Μαρτίου δείχνουν να εξανεμίζονται και το κλείσιμο της αξιολόγησης να τοποθετείται στους επόμενους μήνες. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο σήμα προσέγγισης μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Eurogroup θα έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα και δεν αναμένεται να δώσει εντολή να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

 

Τα πράγματα αναμένεται μετά να «παγώσουν» καθώς πλησιάζει το Πάσχα οπότε η επίλυση των ζητημάτων παραπέμπεται για τα τέλη Απριλίου ή ακόμα και τον Μάιο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 284 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα