ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:07:20π.μ.
26
Νοεμβρίου

Μήνυμα Τσίπρα προς Βρυξέλλες: Στις υποκλοπές θα φτάσουμε μέχρι τέλους

Κατηγορία Πολιτική

Δύο διαφορετικά μηνύματα με το ίδιο περιεχόμενο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των υποκλοπών.

 

Δύο διαφορετικά μηνύματα με το ίδιο περιεχόμενο, ένα άμεσο διά του Τύπου στο εσωτερικό και ένα έμμεσο στις Βρυξέλλες, μέσω του Μαργαρίτη Σχοινά, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην υπόθεση των υποκλοπών θα φτάσει μέχρι τέλους. Ως ότου, δηλαδή, αποκαλυφθεί ο πραγματικός εγκέφαλος της υπόθεσης.

 

«Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που φιλοδοξεί να είναι ο εγγυητής αυτής της προοδευτικής ανασύνταξης της χώρας, ένα είναι βέβαιο: τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί». Αυτό ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άρθρο που έγραψε στην ειδική έκδοση του Euro2day με τους New York Times, «World Review 2022».

 

Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτή η δήλωση; Ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση καταφέρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να «κουκουλώσει» την υπόθεση των παρακολουθήσεων -γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό την κατηγορεί- μέχρι και τις εκλογές, η ιστορία δεν θα ξεχαστεί.

 

Οι ένοχοι θα αναζητηθούν και τα στόματα που παραμένουν κλειστά ως τώρα θα ανοίξουν την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης που θα δώσει την εξουσία σε μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση.

 

Και κυρίως, θα αναζητηθεί εκείνος που έδινε τις εντολές για τις παρακολουθήσεις επιχειρηματιών και πολιτικών – που κατά τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι άλλος παρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Μήνυμα μέσω Σχοινά


Και αν τα όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο «World Review» ήταν ένα άμεσο μήνυμα, που αφορούσε περισσότερο το εσωτερικό, τα όσα φέρεται να μετέφερε στον Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν ένα μήνυμα που κατευθύνθηκε προς τις Βρυξέλλες.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αρχηγός του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, βρέθηκαν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Γιούροβα στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε προς την πλευρά του κ. Σχοινά, πως δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων να ξεχαστεί.

 

Το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να ενημερώσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις προθέσεις του, μοιάζει λογικό.

 

Το γεγονός, όμως, ότι φέρεται να επέλεξε τον κ.Σχοινά για να τα πει και να τα μεταφέρει στην Κομισιόν, γνωρίζοντας ότι ο τελευταίος διατηρεί εξαιρετική προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

 

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν σκοπεύει να αφήσει στην άκρη την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά αντίθετα, φαίνεται αποφασισμένος να την κυνηγήσει όσο πάει.

 

Αντωνης Γκιοκας

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα