Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Ιουλίου

Μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός συνόρων – Η αναμέτρηση με Τσίπρα στη Βουλή και η ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο

Κατηγορία Πολιτική

«Η Ελλάδα δεν είναι εδώ και καιρό το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»

 

Mια «επετειακή» εβδομάδα είναι αυτή για την κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός συμπληρώνει τρία χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας. Τρία χρόνια που στιγματίστηκαν από επάλληλες κρίσεις, αλλά και έντονο έργο, το οποίο θα επιχειρήσει να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην αναμέτρηση που θα έχει στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Έτσι, αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου μετά από πρόσκληση της προέδρου του Ρομπέρτα Μετσόλα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα από την οικονομία, την κοινωνική αλλά και την εξωτερική πολιτική ενώ θα οριοθετήσει τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Παράλληλα, αναμένεται να δώσει έμφαση στο τι περιμένουν οι πολίτες από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τόσο σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε όσο και σε περιόδους νηνεμίας.

 

Βασικός στόχος του πρωθυπουργού με την ομιλία αυτή είναι να καταδείξει ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει και δεν είναι η Ελλάδα ούτε του 2015, ούτε του 2019. Ότι είναι μια χώρα που όταν χρειάζεται βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τόσο το διεθνές δίκαιο και την παραβίασή του όπως στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως αυτή της πανδημίας καταθέτοντας ρηξικέλευθες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους όπως για παράδειγμα με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

«Η Ελλάδα δεν είναι εδώ και καιρό το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης αλλά μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στη γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής της, που αναπτύσσεται οικονομικά, που έχει μια σταθερή κυβέρνηση προσηλωμένη στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή.

 

Μια ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στο εσωτερικό ακροατήριο καθώς με δική του πρωτοβουλία θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, μια συζήτηση που θεωρείται η τελευταία μεγάλη αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα πριν τις ολιγοήμερες διακοπές αλλά και η σύγκρουση που θα σημάνει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είτε αυτή θα είναι σύντομη, είτε θα είναι μακρά.

 

Ο πρωθυπουργός σε αυτή του την ομιλία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επικεντρωθεί στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όλα αυτά τα τρία χρόνια.

 

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι τα τρία αυτά χρόνια δεν επιβλήθηκε ούτε ένας φόρος, αντίθετα μειώθηκαν οι υπάρχοντες. Θα επισημάνει την μείωση της ανεργίας κατά 4,8 μονάδες, την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, την ψηφιοποίηση του κράτους και πολλών υπηρεσιών του, την πρόοδο και ολοκλήρωση σε μεγάλα έργα υποδομής που είχαν βαλτώσει αλλά και την επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο τέλος της εβδομάδα, όποτε ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ραδιοφωνική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, κλείνοντας δυναμικά τη «επετειακή» αυτή πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 33 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)