ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:37:13μ.μ.
07
Φεβρουαρίου

Μισθολογικό ενόπλων δυνάμεων και μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη στην κοινοβουλευτική αρένα

Κατηγορία Πολιτική

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων εν όψει των εκλογών

 

Μπορεί η κακοκαιρία να άλλαξε τον προγραμματισμό της Βουλής, ωστόσο εκτός απροόπτου σήμερα και αύριο αναμένεται να συζητηθούν και να τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια δύο κρίσιμα ζητήματα: α) νέο μισθολόγιο για τις ένοπλες δυνάμεις β) τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast έχει ήδη συζητηθεί πιθανή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, προκειμένου να προαναγγείλει το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει της επόμενης τετραετίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών των ένστολων και των τριών σωμάτων και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες κρίσεων για την προάσπιση της πατρίδας.

 

Άλλωστε ως προάγγελος του τι μέλλει γενέσθαι από το 2023 στα Ειδικά Μισθολόγια, έχει χαρακτηριστεί η παρέμβαση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους ένστολους. Δηλαδή: η διευθέτηση των παγίων μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με συνολικό κόστος 50 εκ ευρώ, η μισθολογική εξέλιξη των εθελοντών μακράς διάρκειας και οπλιτών βραχείας ανακατάταξης, η επέκταση της μάχιμης πενταετίας ένστολων και σε λοιπές κατηγορίες προσωπικού, η έκδοση απόφασης για καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η ειδική πρόσθετη αμοιβή για πληρώματα πολεμικών πλοίων.


Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο (το νομοσχέδιο στη Βουλή θα στηρίξει ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς), όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συναντηθεί με τον βρετανό ομόλογό του Μπεν Ουάλλας και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στο Πόρτσμουθ, όπου θα επιβιβαστούν επί του αντιτορπιλικού «HMS Diamond D-34» προκειμένου να υπογράψουν τη Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, συμβολικά επί του αποκαλούμενου «κοσμήματος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού».

 

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ


Το πρώτο κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας της νέας χρονιάς συγκαλεί αύριο ο πρωθυπουργός με κεντρικό θέμα τα εξοπλιστικά. Συγκεκριμένα στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το πρόγραμμα πρόσκτησης των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και η προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων SPIKE NLOS από το Ισραήλ για τον Στρατό Ξηράς.

 

Την Τετάρτη η ψηφοφορία για το απαγορευτικό σε Κασιδιάρη


Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να μετατραπεί η Βουλή αύριο καθώς συζητείται και στη συνέχεια ψηφίζεται η τροπολογία που στόχο έχει να μην ανακηρύσσονται από τον Άρειο Πάγο, ως κόμματα που μετέχουν στις εκλογές με το μανδύα ενός πολιτικού κόμματος, εγκληματικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση επιμένει να ζητά διακομματική συναίνεση, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ήδη τη διαφωνία του, καταθέτοντας χωριστή τροπολογία.

 

«Η κυβερνητική διάταξη σε καμιά περίπτωση δεν εισέρχεται σε κυνήγι αναζήτησης και κρίσης της ιδεολογίας των κομμάτων. Κάτι τέτοιο θα έβαζε τον Άρειο Πάγο στη θέση να διακριβώσει εάν ένα κόμμα έχει ναζιστικά ή ρατσιστικά χαρακτηριστικά ή αν τα μέλη του μετέχουν σε δράσεις που εμφορούνται από ναζιστικά ή ρατσιστικά κίνητρα. Αυτό όμως θα ήταν εξαιρετικά ευάλωτο, εξαιρετικά ανοιχτό σε ερμηνείες, θα δημιουργούσε συνθήκες που δύσκολα θα μπορούσαν να ελεγχθούν» εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι είναι η ώρα της ευθύνης για όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία οφείλουν συντεταγμένα να σταθούν απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τη Δημοκρατία.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα