ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:50:20π.μ.
08
Ιουνίου

Μητσοτάκης: Τα πήγαμε καλύτερα στη διαχείριση του κορονοϊού σε σύγκριση με πλουσιότερα κράτη

Κατηγορία Πολιτική

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια»

Παρέμβαση στις εργασίες του ψηφιακού συνεδρίου «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security», που συνδιοργανώνουν το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Eurasia Group και η οργάνωση Flagship Pioneering, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «ακούσαμε τους επιστημονες, πηραμε εγκαιρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο. Επενδύσαμε όμως στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα πήγαμε καλύτερα εν συγκρίσει με κράτη πλουσιότερα από το δικό μας».

 

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοησουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορονοϊού», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

 

Περαιτέρω, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως «διαθέτουμε την πολιτική δέσμευση και συνεκτιμώντας τις απώλειες από τον κορονοιό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ώστε να μην επενδύσουμε με τρόπο έξυπνο στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

 

«Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα», συνέχισε. Για παράδειγμα, ανέφερε, κάποια εστιάτορια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως, «ναι, υπήρξαν καθυστερήσεις σε επίπεδο ΕΕ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ωστόσο, είμαι υπερήφανος γιατί η ΕΕ κατόρθωσε να αγοράσει για λογαριασμό όλων των κράτων-μελών της Ένωσης. Δεν ήθελα να βρεθώ στη θέση να αναμετρηθώ με κράτη όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προκειμένου να εξασφαλίσω επαρκείς δόσεις εμβολίου για τη χώρα μου».

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα