ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:08:29π.μ.
20
Οκτωβρίου

Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα κίνητρα για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης

Κατηγορία Πολιτική

Η αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης στους στόχους της κυβέρνησης.

Την ισχυρή στόχευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών, καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist.
Μιλώντας για την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών, η κ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και, μάλιστα, με τη δυσκολία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέπτυξε τις βασικές δράσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως το επίδομα γέννησης, την υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, τη μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και την αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».

 

Όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους. Λιγότερο από έναν μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς εργαζόμαστε εντατικά, ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 70 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα