ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:39:44μ.μ.
30
Ιουλίου

Μπακογιάννης: Ξεκινά η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος

Κατηγορία Πολιτική

Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον Μεγάλο Περίπατο σχολίασε ότι «όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση»

o προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες βάσει χρονοδιαγραμμάτων.

 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων που στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα.

 

Το έργο υλοποιεί μελέτη των αρχιτεκτόνων Δημήτρη Μανίκα και Ντόρας Παπαδημητρίου, προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2004 που δεν προχώρησε και όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων είναι μια «αστική εκκρεμότητα, μια υπόσχεση της πόλης».

 

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, είναι να μην υπάρξει παρέκκλιση και εκπτώσεις από τη μελέτη, να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση και να μην προκληθεί κυκλοφοριακό θέμα.

 

Αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο υπογράμμισε πως από την πρώτη πιλοτική φάση του έχουν εξαχθεί τρία βασικά συμπεράσματα τα οποία είναι τα εξής:

 

Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.


Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο «σοκ»
Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.


Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον Μεγάλο Περίπατο ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε ότι «όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση», προσθέτοντας ότι «πολλοί λένε η Αθήνα δεν αλλάζει. Εγώ αρνούμαι να το αποδεχθώ».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα