ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:52:22π.μ.
30
Αυγούστου

Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά – Στην αντεπίθεση η Αθήνα

Κατηγορία Πολιτική

«Καρφιά» Δένδια για την αντι- ΝΑΤΟϊκή στάση της Άγκυρας

 

Εκτός από τα εσωτερικά μέτωπα – παρακολουθήσεις, ακρίβεια- η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τα εξωτερικά και συγκεκριμένα την επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία άλλοτε «εργαλειοποιεί» το μεταναστευτικό, υλοποιώντας ένα οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και άλλοτε κλιμακώνει τη ρητορική της, προκαλώντας την Αθήνα να απαντήσει, προσπαθώντας να την εκθέσει στους συμμάχους της (S-300) και επιχειρώντας να ανατρέψει τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί ο κύριος λόγος της προβοκατόρικης στάσης του Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων να εντάσσεται στο προεκλογικό κλίμα που υπάρχει στη γείτονα, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν αυτή η «εχθρική» σπίθα θα προκαλέσει εσωτερική πυρκαγιά.

 

Η εμπρηστική ρητορική του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος χθες σε ομιλία του στην Κιουτάχεια για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή προκάλεσε εκ νέου λέγοντας ότι τουρκικό έθνος «έριξε τους άπιστους στη θάλασσα της Σμύρνης» δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι και αντέτεινε ότι ο Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα στην μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία σε όλους τους τομείς και γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της.


«Καρφιά» Δένδια κατά της Άγκυρας


Μπορεί στο πλαίσιο της διπλωματίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να πραγματοποίησε χθες στη Σλοβενία ένα σύντομο τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της στρατηγικής συνάντησης 25 και πλέον Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ωστόσο δεν παρέλειψε να ρίξει τα δηλητηριώδη του βέλη προς τη γείτονα, εκθέτοντάς την για τη στάση της απέναντι στους Συμμάχους, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία είναι το μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει ούτε μία από τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Η Ρωσία χρησιμοποιεί την τουρκική οικονομία ως διέξοδο από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιτρέψεις διεξόδους στην πολιτική των κυρώσεων, τότε αυτές δεν θα λειτουργήσουν ή θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν».

 

Ακραία ρητορική και από τον Ακάρ

 

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε όμως και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα κακό γείτονα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στο Αιγαίο, ο κακός γείτονας μας παρενοχλεί συνέχεια. Εμείς δεν κάνουμε καμία παρενόχληση, αν δεν κάνουν σε μας. Αυτό ισχύει για το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πως δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Αυτό είναι σίγουρο». Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast για την κλιμάκωση αυτής της ρητορικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «η Άγκυρα επικαλείται ψευδή γεγονότα με στόχο να προκαλέσει συμψηφισμούς με προπαγάνδα βασιζόμενη σε εντελώς ανύπαρκτα περιστατικά που βγάζει μάτι». Και συνέχισε λέγοντας: «το κακό για την Τουρκία είναι ότι οι σύμμαχοί μας γνωρίζουν την πραγματικότητα», ενώ καυτηρίασε την αγωνία της Άγκυρας να ανατρέψει τις αιτίες που την έχουν αποκλείσει από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων από τις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα