ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 3:31:05μ.μ.
21
Ιανουαρίου

Ο Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκε στη Βόρεια Εύβοια: Να γίνουμε η φωνή των πολιτών

Κατηγορία Πολιτική

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς θα επισκεφτεί το επόμενο διάστημα τον Έβρο

Στην Βόρεια Εύβοια βρέθηκε το Σάββατο (20.1.2024) ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Κωστή Καρπόζηλο.

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε με κάτοικους, παραγωγούς, επαγγελματίες που δεν έχουν ανακάμψει δυόμιση χρόνια μετά την τεράστια καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές.

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους από τον συνεταιρισμό παραγωγών σύκου Ταξιάρχη, με μελισσοκόμους, ρητινοπαραγωγούς και δασεργάτες στην Ιστιαία, εργαζόμενους στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και δεκάδες πολίτες. Κοινή διαπίστωση η απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας και ο ορατός κίνδυνος ολόκληρες περιοχές να ερημοποιηθούν καθώς ο παραγωγικός ιστός έχει διαλυθεί και ο κοινωνικός ιστός έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

 

“Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα σοβαρό σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας και θωράκισης των τοπικών κοινωνιών. Αλλιώς, τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση πολλών περιοχών της χώρας μας. Δυστυχώς, η Βόρεια Εύβοια είναι αυτή τη στιγμή το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου που διατρέχουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

Για τη Νέα Αριστερά η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, για μια σοβαρή πολιτική και στρατηγική που θα έχει ως στόχο την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των πολιτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών. Με σοβαρότητα και σχέδιο προκειμένου να μην βρισκόμαστε ξανά και ξανά παρατηρητές σε έναν αέναο κύκλο κλιματικής καταστροφής.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα φέρει στην βουλή την φωνή των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας, προαναγγέλοντας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Άλλωστε το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της Θεσσαλίας που ήταν ο πρώτος σταθμός την πρώτη ημέρα του χρόνου. Σημειώνεται ότι η επίκαιρη ερώτηση για την Θεσσαλία αναμένεται να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και την ερχόμενη Παρασκευή, στην ώρα του πρωθυπουργού.

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης και στελέχη της Νέας Αριστεράς αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν και τον Έβρο, άλλη μια περιοχή της χώρας μας που βίωσε μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή με την φωτιά που κατέκαψε το παρθένο Δάσος της Δαδιάς.

 

https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=802313211702731

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 72 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα