ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 - 1:56:16π.μ.

banner468x60

24
Μαΐου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα: Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές-Μάθετε που ψηφίζετε

Κατηγορία Πολιτική

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τον Β' γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών (Δημοτικών και Περιφερειακών) και τις Ευρωεκλογές.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσαν σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές τους εκστρατείες, σε Σύνταγμα και Ηράκλειο αντίστοιχα, και πλέον αναμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

 

Που ψηφίζετε

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα "Μάθε πού ψηφίζεις" στο www.ypes.gr και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρ' όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.


Πόσους σταυρούς βάζετε στις Ευρωεκλογές

 

Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι και 4 σταυρούς προτίμησης, βάζοντάς τον δίπλα στο όνομα του κάθε υποψηφίου.

Σε περίπτωση όμως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

 

Στις Δημοτικές και Περιφερειακές

 

Στην επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες.

Τα Exit polls θα παρουσιαστούν στις 19:00 ακριβώς, ενώ η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αναμένεται περίπου στις 21:30.

Πηγή:star.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα