ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 6:24:17π.μ.
17
Απριλίου

Ο Δένδιας παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων

Κατηγορία Πολιτική

Κατά την επίσκεψη του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)

Τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) επισκέφθηκε χθες ο Νίκος Δένδιας και μίλησε στους σπουδαστές της 76ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

 

Όπως ανακοινώθηκε, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο διοικητής της ΣΕΘΑ,αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην πληθώρα ασύμμετρων προκλήσεων και απειλών στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον ασφάλειας, όπως και στον σχεδιασμό και υλοποίηση της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ως απάντηση, με την «Ατζέντα 2030».

 

Και πρόσθεσε, ότι η μεταρρύθμιση αυτή θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση εξελίσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

 

α. Εκσυγχρονισμός δομής και εξορθολογισμός λειτουργίας, αξιολόγηση υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και επικαιροποίηση – προτεραιοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

β. Οικοσύστημα Καινοτομίας.

 

γ. Προσωπικό (στελέχωση, μέριμνα, επέκταση μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΑΣΕΙ, Οικιστικό Πρόγραμμα στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων, αναβάθμιση της εκπαίδευσης οπλιτών θητείας, εθελοντική στράτευση γυναικών, απόκτηση πιστοποίησης δεξιοτήτων κατά της διάρκεια της θητείας κ. ά).

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα