ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:42:15μ.μ.
17
Ιανουαρίου

«Ο Τσίπρας δεν τόλμησε να πει ποια θεωρείται μεγάλη ακίνητη περιουσία»

Κατηγορία Πολιτική

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν οι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ο υποψήφιος, Δημήτρης Σταμάτης.

Από την πλευρά της η κ. Σπυράκη έθεσε σε αντιδιαστολή με το ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση μετά την 25η Γενάρη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

 

«-Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015.
-Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος.
-Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης».

 

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σημειώνοντας ότι μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα, «κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε ή δεν άκουσε».

 

«Ο κ Τσίπρας εξήγγειλε σήμερα πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει ποιά θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι» αναφέρει ο κ. Σταμάτης, υπογραμμίζοντας ότι «το αποκάλυψε, όμως, χθες ο κ. Μηλιός. Για το ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Δηλαδή , αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες. Κι έχει δίκιο ο κ. Μηλιός. Γιατί έτσι, μόνον, βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα».

 

«Μόνο που αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τις εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία κ. Τσίπρα. Γιατί αυτό ουσιαστικά είναι δήμευση της περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης , που ποτέ δεν ήταν συμπαθής στα αριστερίστικα κινήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς πια δεν δικαιούται να λέει δεν ήξερα, δεν άκουσα….» καταλήγει ο κ. Σταμάτης.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 156 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα