ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:25:03μ.μ.
27
Φεβρουαρίου

Ο Τσίπρας στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Πολάκη - Χάνει τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας

Κατηγορία Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να χάνει τη θέση του ως Τομεάρχης Διαφάνειας και να παραπέμπεται από τον Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής αναφέρει ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχης Διαφάνειας, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

 

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

 

Πλέον, το μόνο που μένει να φανεί είναι αν ο κρητικός βουλευτής θα συνεχίσει την κόντρα, επιχειρώντας μια «ηρωική έξοδο» και την οριστική ρήξη με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα του οποίου υποτίθεται πως «έπινε νερό» μέχρι και πριν από μια εβδομάδα.

 

Το χρονικό του διαφαινόμενου «διαζυγίου»


Την πόρτα της «εξόδου» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως θα δει ο Παύλος Πολάκης, μετά από ανάρτηση - μπουρλότο, στην οποία μοιάζει να «προγράφει» δημοσιογράφους, δικαστές αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Η ανάρτηση προκάλεσε άμεσα την αντίδραση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του κόμματός του, που μέσω πηγών διεμήνυσε πως «προφανώς ο Πολάκης έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

 

Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει το κόμμα του. Δεν πάει άλλωστε καιρός, από την ημέρα της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, όταν ο Παύλος Πολάκης... απέσυρε για λίγες ώρες την υποψηφιότητά του «εκβιάζοντας» την ηγεσία για να συμπεριληφθεί και ο «φίλος του», Μιχάλης Χαιρετάκης. Και σε εκείνη την περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αντιδράσει άμεσα, διαμηνύοντας στο στέλεχός του πως τα ψηφοδέλτια δεν τα αποφασίζει ο Πολάκης, αλλά τα όργανα του κόμματος.

 

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι μόλις προχθές, η ασυλία του Παύλου Πολάκη ήρθη από τη Βουλή για 7η φορά μέσα σε μόλις 4 χρόνια, σε αυτή την περίπτωση έπειτα από μήνυση του Κώστα Μαραβέγια για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης


Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά πάντων, τα βάζει και με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

 

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα