ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2025 - 6:49:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
11
Νοεμβρίου

Οι προτάσεις Κουβέλη για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Κατηγορία Πολιτική

«Η ανεργία παράγει φτώχεια και εξαθλίωση και οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος.

Οφείλεται στην οικονομική κρίση και στις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν για την αντιμετώπιση της», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

 

Σε παρέμβασή του σε ημερίδα για την ανεργία που οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα παραγωγή νέων θέσεων εργασίας ικανή να αντιστρέψει την κατάσταση, ενώ απουσιάζει ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας που θα στηρίζει τους ανέργους.

 

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική στη συγκυρία είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, και συνυπολογίζουν πάντα τις δημοσιονομικές δυσκολίες καθώς «η υπόσχεση εύκολων λύσεων, μαγικών λύσεων δεν είναι η δική μας πρόταση», είπε σ’ άλλο σημείο της παρέμβασής του.

 

«Λύσεις που δεν υπολογίζουν τη δημοσιονομική πραγματικότητα και σχεδιάζονται επί χάρτου, δεν είναι εφικτές», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης και πρότεινε δύο άξονες για την αντιμετώπιση του «μείζονος κοινωνικού προβλήματος». Ο πρώτος είναι η υποστήριξη όσων είναι σήμερα άνεργοι και ο δεύτερος η εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

 

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε:

 

- Αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και διεύρυνση των ωφελούμενων.

 

- Επιθετικό πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με στόχο τη μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες (10%) και έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

 

Επίσης, ζήτησε τη άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και την ανεύρεση νέων πόρων μέσα από μια μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα μετακυλήσει σημερινές εισφορές υπέρ τρίτων σε εισφορές υπέρ της ενίσχυσης των ανέργων, καθώς επίσης και τη δέσμευση του 30% του πρωτογενούς πλεονάσματος σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα