ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:46:08π.μ.
03
Ιουνίου

Όλα εδώ πληρώνονται – Οι προβλέψεις των πρώην προέδρων της ΝΔ για τις εκλογές, πιο σκληρός με το ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς

Κατηγορία Πολιτική

Το νέο deal του Θεοδωρόπουλου - Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που «τρέχει»

Σήμερα θα σας ξεκινήσω με τις προβλέψεις των πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Έχω καλές πηγές και είπα να της αξιοποιήσω για να μάθω τι λένε Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και οι τρεις θεωρούν σίγουρη την αυτοδυναμία και εκτιμούν ότι η ΝΔ είναι κοντά στο 40%. Ο καθένας έχει άλλη εκτίμηση για αυτή την μεγάλη διαφορά με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι πιο σκληρός με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς πιστεύει πως όλα εδώ πληρώνονται και δεν είναι στο ελάχιστο συγκαταβατικός.

 

Η νίκη του ανήκει


Με το λογοπαίγνιο η Νίκη του ανήκει μαθαίνω ότι ο Κ. Καραμανλής επικροτεί τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δε συμμερίζεται τις αγωνίες πολλών, ακόμα και καραμανλικών, ότι επέρχεται μετάλλαξη της ΝΔ. Εξ αρχής είχε την άποψη ότι ο Μητσοτάκης δικαιούται να έχει την ευκαιρία του. Αυτό έγινε επιτυχώς λέει και επιμένει πως αυτός ορίζει τώρα τις συντεταγμένες για την πορεία της ΝΔ. Άρα; Αφήνει τον καπετάνιο να πορευτεί με το καράβι στην πορεία του.

 

Ο κομματικός


Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει πως είναι στρατιώτης της παράταξης και έχει εξασφαλίσει δια αυτού ρόλο υποστηρικτικό και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις τρεις εβδομάδες που απομένουν θα τρέξει και αυτός ανά την επικράτεια.

 

Καταπέλτης για Τσίπρα


Και επειδή σας ανέφερα για τους πρώην της ΝΔ να σας σημειώσω ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα όσα αρνητικά είπαν προ ημερών στο Βήμα ο Αλέκος Αλαβάνος που έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Αλέξη Τσίπρα και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Η στήριξη Σημίτη


Θετικός για την πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη στις δεύτερες εκλογές εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και επί οκταετία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης. Μάλιστα μαθαίνω ότι έχει πει ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 13%.

 

Αποστασιοποίηση Βενιζέλου


Αντίθετα πιο αποστασιοποιημένος εμφανίζεται δια των πράξεων και των λόγων ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και θα ανέμενε κανείς να είχε καλή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη εντούτοις δεν υπάρχει ανοικτή γραμμή.

 

Ενεργός Παπανδρέου


Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι και είναι πιο ενεργός να αυξήσει τα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ. Θα κάνει και ομιλίες έμαθα και λογικό είναι τόσο λόγω της αντίληψης που έχει για το κόμμα αλλά επειδή και ο αδελφός του Νίκος πήρε τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή και όπως μαθαίνω σε ένα χρόνο θα είναι μάλλον και πάλι υποψήφιος και σε εκλόγιμη θέση – λόγω λίστας- για πλήρη πενταετή θητεία.

 

Η «εξαφάνιση» του Mr ΕΨΑ


Μου λένε ότι μετά την ολοκλήρωση του deal για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΨΑ από τον Νίκο Καραμούζη και το fund SMERemediumCAP, πολλοί είναι εκείνοι που αναζήτησαν στο τηλέφωνο τον Μιχάλη Τσαούτο, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, συνεχιστής της οποίας είναι ο ίδιος και η αδερφή του. Ωστόσο αίφνης βρήκαν απρόσφορο έδαφος, καθότι ο ίδιος άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη τηλέφωνο και δεν απαντάει σε τηλέφωνα και κελεύσματα από το ευρύτερο περιβάλλον γνωστών και συνεπιχειρηματιών. Η εταιρεία αντιμετώπιζε πιέσεις το τελευταίο διάστημα στα οικονομικά της και αυτό είναι γεγονός. Όμως η «έξαφάνιση» Τσαούτου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους όσους τον γνωρίζουν ως έναν κατεξοχήν εξωστρεφή επιχειρηματία.

 

Το νέο deal του Θεοδωρόπουλου


Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ιδρυτής της Chipita και αδιαμφισβήτητα επιτυχημένος επιχειρηματίας ετοιμάζει τις λεπτομέρειες για την ανακοίνωση της τελευταίας από μία σειρά εξαγορών που πραγματοποίησε. Ο κλάδος δραστηριότητας αυτή τη φορά θα σχετίζεται με τα νωπά τρόφιμα. Η απορία για όσους γνωρίζουν περισσότερα, είναι γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία που επίσης εκείνοι που γνωρίζουν μου λένε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωσή της έχουν προχωρήσει πολύ. Δεν παύουν όμως να την θεωρούν «κλεισμένη» και την ανακοίνωσή της θέμα λίγου πλέον χρόνου. Αναμένουμε λοιπόν…

 

Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που «τρέχει»


Ο Γιάννης Μασούτης και η εταιρεία του, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δείχνει να τρέχει αρκετά. Θέλει να μεγαλώσει και να φτάσει τους λίγο ή περισσότερο μεγαλύτερους από εκείνον. Και έχει τη ρευστότητα να υποστηρίξει νέες εξαγορές. Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν εκείνη της τοπικής αλυσίδας Τερζής στον Πύργο Ηλείας, γεγονός που του δίνει επιπλέον καταστήματα στην Πελοπόννησο. Όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετή και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα «χτυπήσει» και αλλού. Μένει να το δούμε. Θα σας ενημερώνω τακτικά για το θέμα όπως και να έχει.

 

Αναχρηματοδότηση 95 εκατ. για τα δεξαμενόπλοια της Φράγκου


Αυξημένα έσοδα ύψους 309,5 εκατ. δολ., έναντι των αντίστοιχων περσινών 236,6 εκατ. δολ., ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Navios Maritime Partners L.P, της Αγγελικής Φράγκου. Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία προχωράει ταυτόχρονα και στην αναχρηματοδότηση οκτώ δεξαμενόπλοιων, με συμφωνίες δανείων ύψους 95 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή η ναυτιλιακή πουλάει παλιά πλοία και τα αντικαθιστά με νέα προκειμένου να ανανεώσει το στόλο της και στόχος της είναι να συνεχίσει να μειώνει τη μόχλευσή της στο επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 65 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα