ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 5:36:28π.μ.

banner468x60

28
Μαΐου

Όλγα Γεροβασίλη: Η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της τετραετίας είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση

Κατηγορία Πολιτική

«Δεν θα αφήσουμε την Αριστερά να εκφυλιστεί σε “αριστερή παρένθεση”», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».

Όπως σημειώνει, «η ελληνική κοινωνία γνωρίζει βιωματικά ποιοι την έβαλαν σε αυτή την περιπέτεια. Και δεν τους βλέπει ως κομμάτι της λύσης, αλλά του προβλήματος. Γι' αυτό και μάς παρακολουθεί κριτικά, από εμάς περιμένει αυτό που της υποσχεθήκαμε και θα κάνουμε, να τη βγάλουμε οριστικά από την επιτροπεία, την κοινωνική και οικονομική κρίση».

 

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της τετραετίας, «ώστε οι βάσεις που θα τεθούν για την επόμενη θητεία μας -όταν, εκ των πραγμάτων, θα είναι ευχερέστερη η υλοποίηση του πολιτικού μας σχεδίου- να είναι στέρεες».

 

Για το θέμα των συμβασιούχων, η υπουργός αναγνωρίζει ότι «είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια διοίκηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό απέναντι τόσο στους εργαζομένους όσο και στο θεσμικό εργασιακό πλαίσιο και τις συνταγματικές επιταγές», ενώ αναφέρει ότι σε εξέλιξη είναι η καταγραφή όσων βρίσκονται σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Παραδέχεται, τέλος, ότι η υποστελέχωση και η ταυτόχρονη αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων στο Δημόσιο έχει προκαλέσει δυσλειτουργία στην ανταπόκριση του δημόσιου τομέα στις απαιτήσεις της ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και ότι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών, οι προσλήψεις θα είναι μέσω ΑΣΕΠ και στοχευμένες, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 327 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα