ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:37:39μ.μ.
20
Ιανουαρίου

Παναγιώτης Κουρουμπλής:Ο υπουργός “Αναπτύξεως” σε ρόλο διαφημιστή των σουπερμάρκετ, την ώρα που η ακρίβεια έχει στραγγαλίσει τα νοικοκυριά

Κατηγορία Πολιτική

Ο υπουργός “Αναπτύξεως” σε ρόλο διαφημιστή των σουπερμάρκετ, την ώρα που η ακρίβεια έχει στραγγαλίσει τα νοικοκυριά

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πλήρη απραξίας της, να συγκρουστεί με τα καρτέλ της ακρίβειας, άσκησε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις».


Ο βουλευτής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό με μέτρα ασπιρίνες και τα περιβόητα pass, την στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει. Η ακρίβεια, η οποία είναι πλέον ένα ενδημικό φαινόμενο, δεν έχει αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικό τρόπο καθώς δεν επέδειξε πραγματική βούληση να συγκρουστεί με τις πηγές, γιατί η ακρίβεια δεν χτυπιέται στο ράφι, χτυπιέται στην πηγή». Εν συνεχεία τόνισε ότι «έχουμε έναν υπουργό “Αναπτύξεως” ο οποίος έχει γίνει διαφημιστής των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Και ερωτώ, έχει πάει ο κ. Γεωργιάδης σε έναν συνεταιρισμό παντοπωλών ή σε μικρά καταστήματα τροφίμων; Πηγαίνει στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ οι οποίες έχουν τεράστιο τζίρο, έχοντας γίνει και διαφημιστής τους». Στη συνέχεια ανέφερε: «η κυβέρνηση επικαλείται ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Η κερδοσκοπία είναι και αυτή εισαγόμενη; Έρχονται και δημιουργούν μια πλασματική εικόνα ότι η αύξηση των τιμών των προϊόντων οφείλεται στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια, τη στιγμή που ποτέ κανείς δεν είπε ποιο είναι το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της ενέργειας στην ακρίβεια, είτε αυτό αφορά τη βιομηχανία είτε το χονδρεμπόριο». Ο κ. Κουρουμπλής έφερε ως παράδειγμα αισχροκέρδειας, το γεγονός ότι ενώ ο καφές πωλείται 38 ευρώ/κιλό στην Αγγλία, στην Ελλάδα πωλείται 61 ευρώ.


Επιπρόσθετα, εξήγησε ότι «η κυβέρνηση ψευδώς ισχυρίζεται ότι μειώνει τους φόρους, αφού έχουμε διεύρυνση της αύξησης των έμμεσων φόρων εις βάρος των άμεσων. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μείωσε τους φόρους στους πλούσιους, μεταξύ των οποίων, στους εφοπλιστές, στους οποίους σημειωτέον μείωσε το μέρισμα από 10% σε 5%, τη στιγμή που έχουν διπλασιάσει τα κέρδη τους».


Ερωτηθείς για τις εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες σχετικά με τον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος του Κασιδιάρη από την είσοδό του στη Βουλή, ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να προσέξει, ώστε η πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, κάτι το οποίο δεσμεύεται στην πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να μην έχουμε, όπως ανέφερε, παρενέργειες.


Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τον πλήρη αποτροπιασμό του για τις απειλές του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και για τα ψέματα της γραμματέως του Καλογρίτσα εναντίον του Νίκου Παππά, υπογραμμίζοντας ότι «ο Νίκος Παππάς διώκεται για πολιτικούς λόγους αδίκως, χωρίς καμία βάσιμη αιτία».

 

Διαβάστηκε 24 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα