ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 - 1:59:01π.μ.

banner468x60

04
Μαΐου

Πάνω από 1.550.000 ευρώ τα πρόστιμα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς για παράνομο εμπόριο

Κατηγορία Πολιτική

Απόλυτα ικανοποιημένος ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας

Bροχή πέφτουν τα πρόστιμα που επιβάλλει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου εξαιτίας της μη τήρησης των περιορισμών που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία, από τον Αύγουστο που ξεκίνησε να λειτουργεί η υπηρεσία μέχρι και τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.550.050 ευρώ.

 

Ακόμη και σε οίκους ανοχής έχουν επιβληθεί πρόστιμα που λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση που ισχύει, ικανοποιώντας τόσο τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δουλειά που γίνεται όσο και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

 

Θυμίζουμε ότι μόλις τη Μεγάλη Πέμπτη παραδόθηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δύο νέα οχήματα που θα συμβάλλουν στο έργο της ΔΙ.Μ.Ε.Α., σε εφαρμογή της τήρησης του μνημονίου συνεργασίας που έχει συνυπογραφεί με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου. Βάσει νόμου, η ΔΙ.Μ.Ε.Α. έχει ως αποστολή την προστασία του καταναλωτή, την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού, της παράνομης απομίμησης προϊόντων («μαϊμού») και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 18 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα