ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 9:28:32π.μ.
10
Μαΐου

Παρέμβαση Σαμαρά για την πορεία της ΕΕ: Αν δεν γίνουν πολλές αλλαγές το ευρωπαϊκό σχέδιο κινδυνεύει να συρρικνωθεί

Κατηγορία Πολιτική

Επισήμανε την ανάγκη νέας πολιτικής, μεταξύ άλλων για τη μετανάστευση και την εσωτερική ασφάλεια

Σε συζήτηση που διοργάνωσε το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens Center, με θέμα «Ζωτικά Ερωτήματα για το Μέλλον της Ευρώπης» συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ολλανδίας, Jose Maria Aznar και Jan Peter Balkenende.

 

Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός είναι μέλος του εν λόγω think tank, το οποίο αποτελεί την επίσημη δεξαμενή σκέψεων και συζητήσεων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

 

Οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί, σε αυτήν τη φάση, εκλήθησαν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που αποτελούν τη βάση και το πρόπλασμα για μία μεγάλη συζήτηση του W. Martens Center, η οποία θα διεξαχθεί διά ζώσης μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

Ο κ. Σαμαράς, στις τοποθετήσεις του, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «εάν δεν υπάρξει σωρεία αλλαγών στη λειτουργία της Ένωσης, το ευρωπαϊκό σχέδιο κινδυνεύει να συρρικνωθεί».

 

Όπως τόνισε, η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η τυχόν μετατροπή της Ευρώπης σε «πολιτικά ασήμαντη για τους πολίτες της», ενώ παρέθεσε τις σκέψεις του για τους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους «απαιτείται μία νέα πολιτική», μεταξύ των οποίων είναι και ο τομέας της παράνομης μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας.

 

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της Τουρκίας «δεν κολακεύει τις γεωπολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 119 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα