ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 1:42:03μ.μ.
20
Ιανουαρίου

ΠΑΣΟΚ: Όχι στη γενικευμένη χρήση της επιστολικής ψήφου

Κατηγορία Πολιτική

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στις ευρωεκλογές, οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μόνο με επιστολική ψήφο

Η παροχή της δυνατότητας άσκησής του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο, ως κάμψη της συνταγματικής αρχής της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών σε όλη Επικράτεια, δεν μπορεί να χορηγείται γενικευμένα σε όλους τους εκλογείς, βάσει απλής επιλογής, διαφορετικά αυτή συνταγματική αρχή καθίσταται κενό γράμμα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην αιτιολογική έκθεση τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

 

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την τροποποίηση των άρθρων 6,8 και 9 του νομοσχεδίου ώστε η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο να χορηγείται μόνο ως διευκόλυνση στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς, λόγω της απόστασής τους από τον τόπο που ψηφίζουν καθώς και σε όσους εντός Επικράτειας εκλογείς κωλύονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με φυσική παρουσία, για λόγους ηλικίας, αναπηρίας, υγείας, σπουδών ή εργασίας σε τόπο διαφορετικό από εκείνον που ψηφίζουν.

 

Την τροπολογία υπογράφουν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής και οι βουλευτές Ευαγγελία Λιακούλη, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στις ευρωεκλογές, οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μόνο με επιστολική ψήφο. Γενικευμένη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο, αν το επιλέξουν, δίνεται στους εντός της επικράτειας εκλογείς.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 50 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα